Magnezyum deponuz dolu olsun

Yaygın vücut ağrıları, halsizlik, yorgunluk, kramplar, uyku problemleri gibi sorunlar yaşıyorsanız vücudunuzda magnezyum eksikliği olabilir.

Soğuk havalarla birlikte bağışıklık da zayıflamaya başlıyor. Özellikle bu dönemde yaygın vücut ağrıları, halsizlik, yorgunluk, kramplar, uyku problemleri gibi sorunlar yaşıyorsanız vücudunuzda magnezyum eksikliği olabilir. Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı vücudu kışa hazırlamak için magnezyum depolarını doldurmayı sağlayacak önerilerde bulundu:

Yemeklere ve salatalara lezzet katan dereotu, nane ve fesleğen de vücudun magnezyum depolarına hizmet edecek besinlerdendir.

Doğru miktarda ve düzenli olarak tüketilen badem, yer fıstığı, fındık, kabak çekirdeği de vücudun magnezyum ihtiyacına destek verebilir. Örneğin; 100 gram badem 270 mg, kabak çekirdeği 262 mg, yer fıstığı 168 mg magnezyum içerir.

Fasulye, nohut, mercimek, barbunya gibi kuru baklagillere haftada 2-3 gün yer vermelisiniz. Bu baklagiller önemli miktarda magnezyum içerir. Soya fasulyesi de magnezyum açısından değerli bir besindir. Günlük magnezyum ihtiyacının nerdeyse 70'ini karşılayabilir.