Kuruyemişler, yıllarca yüksek yağ içeriklerinden dolayı sağlıksız besinler olarak görüldü. Fakat son yıllarda bu görüş değişti. Yeni Yüzyıl Üniversitesi Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nilay Şabanoğlu Cansever, kuruyemişlerin sağlığımıza faydalarını anlattı...
Sağlıklı yağ asitlerini (doymamış yağ asitleri) yüksek oranda içermeleri, protein, posa, vitaminler (E vitamini, B6, folik asit, niasin) ve minerallerden (magnezyum, potasyum, bakır) zengin olmaları günlük beslenmede yer bulmalarını sağladı. Aynı zamanda içeriklerinden dolayı kilo kontrolünde, kardiyovasküler hastalıklarda, antidiyabetik ve antikanser beslenmede kullanılıyorlar. Ceviz, badem, fındık, Antep fıstığı, ay veya kabak çekirdeği, yer fıstığı... Hepsi; doymamış yağ asitleri, posa, protein, vitamin ve minerallerden zengin. Aynı zamanda hepsinin kalori içerikleri de yüksek.