Türk Böbrek Vakfı diyetisyeni Gökçen Efe Aydın, Kurban Bayramında başta aşırı et tüketimi olmak üzere yapılan beslenme hatalarına ilişkin bilgi verdi. Aydın, “Bayram dönemlerinde artan şeker ve tatlı tüketimine Kurban Bayramında artan et tüketimi de eşlik ediyor. Özellikle obezite, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve kalp - damar hastalığı açısından risk altında olan kimselerin beslenmelerine özen göstermeleri ve bayram döneminde aşırılıktan kaçınmaları gerekiyor” dedi.
Etlerin sindirimi zor besinler arasında yer aldığını belirten Aydın, “Kesilen etler hemen tüketilmemeli, özellikle bazı bölgelerde sabahın erken saatlerinde kesilen kurbanların kavurma olarak kahvaltı sofrasına gelmesi son derece sakıncalı. Etlerin yenmeden evvel sertliğinin gitmesi açısından 24 saat dinlendirilmesi yerinde olacaktır. Aksi halde sindirimi güç olacağından mide rahatsızlıklarına sebep olabilir" dedi.