Adana'da, Bal ve Arı Ürünleri Tanıtım ve Araştırma Derneği Başkanı Hasan Özkan, doğal ve kaliteli bir çok balın kristalleşip şekerlendiğini belirterek 'kristalize bal hilelidir' algısının yanlış olduğunu söyledi.
Aynı zamanda Anadolu Bal Genel Müdürü olan Hasan Özkan, baldaki kristalleşmenin arının balı elde ettiği bitkisel kaynağa göre gelişebilen doğal bir olay olduğunu vurguladı. Kristalize balı bilmeyenlerin yanlış yorumlar yapabildiğini aktaran Özkan, bazı kişilerin kristalleşen ürünleri 'hileli bal' olarak düşündüğünü anlattı. Türkiye'de üretilen balların yüzde 98'inin donduğunu kaydeden Özkan, "Ülkemizde çok az bir bal cinsi donmuyor. 'Donan bal katkısızdır' diye değerlendirilmeli" dedi.
'BİLİNEN, MARKA BALLARI ALIN'