Kovid beyni küçültüyor

Kovid geçirenin beyni küçülüyor. İngiltere'de yapılan araştırmada, koronavirüs geçirenlerin beyinlerinde ‘gri cevher' denilen alanda küçülme ve hücre ölümü tespit edildi. Doç. Dr. Ümit Savaşçı, “Bu ilerleyen dönemde MS ve Alzheimer artışlarına neden olabilir” dedi.

İngiltere'de yapılan araştırmada Kovid-19 geçirenlerin beyinlerinde 'gri cevher' denilen alanda küçülme ve hücre ölümü tespit edildi. Araştırma sonuçlarını değerlendiren Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "45 milyonluk İngiltere'de yapılan veri tabanı taramalarında özellikle MR bulgularında Kovid-19 geçiren hastaların beyinlerinde 'gri cevher'de bir küçülme ve hücre ölümü tespit etmişler. Bu açıkçası ileride hem MS hem Alzheimer artışlarına neden olabilecek bir gelişme" dedi.

'AŞI EN ÖNEMLİ SİLAHIMIZ'

Doç. Dr. Savaşçı, koronaya karşı aşı olunması ve kurallara uyulması gerektiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Bu konuda bazen yanlış anlaşılmalar olabiliyor. 4 doz aşı yaptırıp klinikte takip ettiğimiz hastalarımız oluyor. Tabii ki aşı yaptırmanın büyük bir avantajı var. Bu hastalarımızın yüzde 90'ı yoğun bakıma girmiyor. Klinikte takip edip evlerine gönderiyoruz. Dolayısıyla aşı buradaki en önemli silahımız oluyor."