Koronavirüsün kaçacak yeri kalmadı

Oxford aşısını geliştiren Sarah Gilbert, “Koronavirüsün kaçacak yeri kalmadı, daha ölümcül bir varyanta dönüşemez” dedi. Moderna CEO'su ise “Bir yıl içinde bitebilir” dedi.

Oxford/AstraZeneca aşısını geliştiren bilim insanı Dame Sarah Gilbert, virüsün geleceği ve uğradığı varyantlarla ilgili konuştu. Gilbert, "virüsün gidebileceği pek fazla yer olmadığı için" çok daha ölümcül bir varyanta dönüşmesinin olası olmadığını söylerken virüslerin bir popülasyona yayıldıkça zamanla daha az öldürücü olma eğiliminde olduğunu söyledi. Royal Society of Medicine web seminerinde konuşan konuşan Dame Sarah, "Kovid-19, sonunda soğuk algınlığına ve solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan diğer mevsimsel virüsler gibi olacak. Virüslerin daha kolay dolaştıkları için daha az öldürücü hale geldiklerini görüyoruz" dedi. ABD'li aşı geliştiricisi Moderna'nın CEO'su Stephane Bancel ise koronavirüs pandemisinin bir yıl içerisinde sona erebileceğini söyledi.

GRİBE ÇEVİRECEK

İsviçre basınına konuşan Bancel, "Delta varyantı çok bulaşıcı olduğu için aşılanmayanlar doğal olarak aşılanacaklar. Bu şekilde artık grip benzeri bir durumla karşı karşıya kalacağız" dedi.