Türk Işın Tedavisi nedir, ne işe yarar? Türk Işın Tedavisi coronavirüste etkili mi?

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını dünyada ve ülkemizde etkilerini göstermeye devam ederken bugün uygulanan ve başarılı sonuç elde edilen Türk Işın Tedavisi salgınla mücadelede umut oldu. Diyarbakır'da koronavirüs tanısıyla hastaneye yatan hastaya uygulanan Türk Işın Tedavisi sonrası hastanın test sonucu negatif çıktı. Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin bu tablonun gurur verici olduğunu dile getirdi. İşte Türk Işın Tedavisi hakkında merak edilen bilgiler...

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüste Türk Işın Tedavisi herkesi umutlandırdı. Diyarbakır'da yeni tip koronavirüs tanısıyla yatan hastaya uygulanan Türk Işın Tedavisi sonucu hastanın Covid-19 testi negatif çıktı. Türk bilim adamları tarafından kurulup geliştirilen bu yöntem koronavirüsle mücadele önemli bir silah olabilir. Peki, Koronavirüste Türk Işın Tedavisi nedir?  

TÜRK IŞIN TEDAVİSİ NEDİR?

Diyarbakır'da uygulanan ve olumlu sonuç alınan Türk Işın Tedavisi vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye başlandı. Türk Işın Tedavi Yöntemi, ilk olarak Türk bilim adamları tarafından "TurkishBeam Seçici- Sensitiv UVC ve Lazer Tedavisi", kısaca "TurkishBeam" adı altında kurulup geliştirildi. TurkishBeam, Türkiye kökenli dünya çapında önemli tıbbi cihaz firması RD Global INVAMED'in 3 yıllık araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin sonucu ortaya çıktı.

2017 yılından beri bu tedavi yöntemiyle enfeksiyona neden olan patojenler ve mikroorganizmalar üzerinde çalışmalar yürüten RD Global INVAMED, Kasım 2019'dan itibaren bu çalışmalarını yoğun bir şekilde Kovid-19 üzerinde odaklanarak sürdürmeye devam etti.

Yapılan hayvan çalışmalarından Kovid-19 ve benzeri viral hastalıkların tedavisi ile ilgili olumlu ve ümit verici sonuçlar alındıktan sonra, Sağlık Bakanlığına klinik çalışma başvurusu yapıldı ve yapılan başvuru 4 Mayıs 2020'de onaylandı.

Onayın ardından, insanlar üzerinde uygulanmasına yönelik gerekli çalışmalar başlatılırken, "TurkishBeam Türk Işın Tedavisi", denenmesi ve analizlerinin yapılması için ABD'nin tıp merkezlerinden Cleveland Kliniği ve New York Üniversitesi tarafından resmi olarak davet edildi.