Koronavirüs testi nasıl yapılır?

Koronavirüs testi nasıl yapılır? sorusu gündemde yerini korumaya devam ediyor. Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyada hızla yayılan Koronavirüs salgını sonrası belirtileri taşıyanlar test yaptırmak istiyor.

Sağlık Bakanlığı online koronavirüs testi yaptırmak isteyen vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Türkiye'de salgından birçok kişinin yaşamını yitirmesi sonucu vatandaşlar online test ya da hızlı tanı kiti hakkında bilgi almayı ihmal etmiyor. 

KORONAVİRÜS TESTİ NASIL YAPILIR?

Belirtileri taşıyan kişiler öncelikle Sağlık Bakanlığı'na bağlı online koronavirüs testi yapmalı. Rahatsızlığk devam ediyorsa hastanelerde yapılan koronavirüs tanı kiti ile sonuçları göstermektedir. 

Sağlık Bakanlığı online koronavirüs testi yaptırmak isteyen vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Türkiye'de salgından birçok kişinin yaşamını yitirmesi sonucu vatandaşlar online test ya da hızlı tanı kiti hakkında bilgi almayı ihmal etmiyor. Peki, koronavirüs testi nasıl yapılır? Binlerce kişinin takip ettiği konu hakkında detaylar haberimizde. 

ONLİNE KORONAVİRÜS TESTİ İÇİN TIKLAYIN

Yeni Koronavirüs (COVID-19) için virüsün “RNA” dediğimiz yapısına moleküler yöntemlerle bakabildiğimiz testler var. Aslında Türkiye’de birçok merkezde, farklı hastalıkların tanısında gerçek zamanlı polimerize zincir reaksiyonu (PCR) yöntemi kullanabiliyoruz, alt yapı hazır durumda.

Yeni Koronavirüs testi, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarında ve sayısı aratarak devam eden belirlenmiş Halk Sağlığı Laboratuvarlarında yapılmaktadır. Testin sonuçlanması zaman aldığından testi yaptıran kişinin izolasyon kurallarına uyarak test sonuçlarını beklemesi gerekiyor. Sağlık çalışanları ve otoriteler tarafından ne söyleniyorsa uyulmalı, artık aktif bir salgını (pandemi) yaşıyoruz. Bulaşma zincirini kırmamız için de bu testlerin yapılması gerekli. Yani test edip, duruma göre tedavi, takip ama en önemlisi izolasyon yapmak lazım. Evde, hastanede, iş yerinde her yerde önlem almalı, kurallara çok sıkı uymalıyız. Sadece ulusal değil global bir sorumluluğumuzdur.