Koronavirüs ölümcül olmaktan çıkıyor

Delta varyantı aşılanmamış kişiler arasında yayılarak yeni dalgaya neden oldu. ABD'li uzmanlar ise şu umut veren araştırmayı yayımladı: “Kovid aşılanmış kişiler için ölümcül olmaktan çıkıyor.”

ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nin (CDC) 102 bin kişi üzerinde yapılan araştırmasına göre, çift doz mRNA aşısı olanların enfeksiyona yakalanma oranı binde 1. Ayrıca 102 bin kişinin sadece binde biri enfeksiyona yakalanırken, tek bir ölüm yaşandı. Ülkedeki 24 eyaletten alınan vaka sayıları, aşıların ağır hastalık ve ölüme karşı güçlü koruma sağladığını gösterdi. Araştırmaya göre, iki doz aşılanmış bir kişinin ağır hastalanma ihtimali, elektrik çarpması ihtimali kadar düşük çıktı.

AŞISIZDA RİSK 20 KAT FAZLA

TRT'de yer alan habere göre son CDC raporunda 26 Temmuz'dan bu yana 163 milyon tam aşılı arasında hastaneye yatış veya ölümle sonuçlanan sadece 6 bin 587 yeni enfeksiyon vakası var. Bu oran 0.01'den daha az. Uzmanlara göre Kovid artık aşı olanlar için ölümcül bir hastalık olmaktan çıkıyor. Çünkü aşılanmamış bir kişinin hastalığa yakalanma riski aşılanan bir kişiye oranla 20 kat daha fazla.