Koronavirüs atıştırma sıklığını yüzde 45 artırdı

Koronavirüs salgını yalnızca iş yapış biçimlerini, tüketim tercihlerini değil beslenme alışkanlığını ve uyku düzenini de değiştirdi.

Yapılan araştırmalar, atıştırma sıklığının yüzde 45 arttığını, evde sık yemek pişirme oranının yüzde 33'lerden yüzde 80'lere yükseldiğini, spor yapanların oranı da yüzde 50'lerden 90'lara çıktığını ve pandemi sebebiyle uyku düzeninin yüzde 75 oranında bozulduğunu ortaya koydu. Doç. Dr. Uğur Ekici, "Obezite, koronavirüsten hastaneye yatış riskini ve hastalığın ağır geçirilmesi riskini ciddi oranda artırıyor. Kovid-19 ve obezite birlikteliği artık acil bir durum olarak kabul ediliyor" diye konuştu. Gıda takviyesi kullanma oranının da yüzde 50'lerden yüzde 90'lara çıktığını belirten Ekici, "Obezite, ciddi enfeksiyona maruz kalmak ve hastalığı şiddetli geçirmek için risk faktörü. Obez hastalar koronavirüse daha fazla yakalanıyorlar. Akciğer enfeksiyonu ve entübasyon sıklığı bu hastalarda daha fazla" dedi.