Koronavirüs semptomları nasıl anlaşılır?

Koronavirüs salgını tüm dünyada ve ülkemizde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Hastalığın belirtileri daha önce yayınlanmıştı ve yeni belirtiler de eklenmişti.

Tüm dünyada ve ülkemizde etkisini sürdürmeye devam eden koronavirüs salgınının insanlar üzerindeki belirtilerine yenileri de ekleniyor. 

CORONAVİRÜS YENİ BELİRTİLERİ NELER?

Korona virüsünün en yaygın semptomları ateş, yorgunluk ve kuru öksürüktür. Bazı hastalarda ağrı ve sızı, burun tıkanıklığı, burun akıntısı, boğaz ağrısı veya ishal olabilir. Bu semptomlar genellikle hafiftir ve yavaş yavaş başlar. Bazı insanlar enfekte olur, ancak herhangi bir semptom görülmez ve kendilerini kötü hissetmezler. Çoğu insan (yaklaşık% 80) özel tedaviye ihtiyaç duymadan iyileşir.

Coronavirüsün yeni belirtileri de ortaya çıkıyor ve özellikle çocuklarda sindirim sistemi semptomlarıyla başlıyor olabileceği bildiriliyor.

Sonuçları "Frontiers in Pediatrics" dergisinde yayımlanan araştırma, çocuklarda ateş veya bulantı ve ishalin, koronavirüs (Covid-19) enfeksiyonu şüphesi doğurması gerektiğini ortaya koydu.

Araştırmada, çocuklarda ilk başta ortaya çıkan sindirim sistemi semptomlarının, virüsün hedef aldığı hücrelerdeki reseptör türlerine bağırsaklarda da rastlandığından, sindirim kanalında potansiyel bir enfeksiyonun göstergesi olabileceği vurgulandı.

GÜN GÜN KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!