Kolera nedir?

Kolera ile ilgili bilinmeyenler merak ediliyor.

Corona virüsü ile birlikte dünya tarihindeki diğer salgınlar da gündeme gelmeye devam ediyor. Kolera ise bunlardan en çok öne çıkanı. Kişiden kişiye bulaşmadığı biliniyor.

KOLERA  NE ZAMAN ÇIKMIŞTIR?

Kolera, Ganj Nehri'nin düzlük bölgelerine özgüdür. Festival zamanlarında, nehri seyahat edenler sık sık hastalığa yakalanmışlardır ve Hindistan'ın diğer bölgelerine dönmeleriyle hastalığın yayılmasına neden olmuşlardır. İlk kolera salgını da Jessore kasabasında benzer şekilde başlamıştır.

1817 yılında, kolera Ganj ovasının etrafına yayılmaya devam etmiştir. 1817 yılının eylül ayında, hastalık Bengal Körfezi'nden geçerek Kalküta'ya varmış ve hızla kıtanın geri kalanına yayılmıştır. 1818 yılına gelindiğinde ise hastalık batı sahillerindeki Bombay'da görülmüştür.

1820 Mart ayında kolera virüsü Tayland'da tespit edilmiştir. Mayıs 1820'de ise Bangkok ve Manila'ya kadar yayılmıştır. 1822 yılında Japonya'da, Basra Körfezi'ndeki Bağdat'ta, Suriye'de ve Güney Kafkasya'da da görülmüştür.

1824 yılında kolera salgını sona ermiştir. Bazı araştırmacılar 1823-1824 yılındaki soğuk kışın, su kaynaklarındaki bakterileri öldürdüğünü savunmuşlardır.