KOAH nedir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Dün akşam Koronavirüs salgınında bir KOAH hastasının yaşamını yitirmesi sonucu konu hakkında detaylı araştırma yapmaya başladı. Kronik obstrüktif (tıkayıcı) hastalıklardan biri olan KOAH yaşam kalitesini oldukça düşürüyor.

KOAH hastalığının belirtileri nelerdir, tedavisi var mı? sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. KOAH hastası bir vatandaşın koronavirüsten dolayı ölmesi nedeniyle, hastalık hakkında detaylı bilgi almak isteyen kişiler KOAH nedir sorusunun yanıtını arıyor.

KOAH NEDİR?

KOAH, Hastalarda genel olarak solunum yetmezliği gibi belirtiler gösteriyor. Sigara kuallanan bireylerde daha çok gözlemlenmektedir. Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) akciğerin zararlı gaz ve partiküllere karşı anormal enflamatuar yanıtı sonucu ortaya çıkan tıkayıcı ve ilerleyici bir akciğer hastalığıdır.  Nefes verme sırasında havayollarında ortaya çıkan çökme ve aşırı bronşial ifrazat havayollarında daralmaya neden olarak hava akım hızını azaltmakta ve bu olay sürekli olarak şiddetini arttırarak hastanın yaşam kalitesinde bozulmaya yol açmaktadır.