Kış öncesi 3'lü salgın uyarısı

Kış öncesi 3'lü salgın alarmı. Prof. Dr. İsmail Balık, bu kış Kovid-19, grip ve özellikle çocuklarda görülen RSV virüsünde 5 kata kadar artış beklendiğini duyurdu, riskli grupları uyardı. Prof. Balık, mutlaka grip aşısı yaptırılması gerektiğini söyledi.

AA

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. İsmail Balık, Kovid-19 tedbirleriyle virüs bulaşının azaldığını, bu sefer de bağışıklık sisteminin enfeksiyonları unuttuğunu söyledi. Kışı erken yaşayan ülkelerde solunum hastalıklarının 5 kat arttığını belirten Balık, "Kovid-19, grip ve özellikle çocuklarda görülen RSV virüsünün artması bekleniyor" dedi.

OKULLARDA 'RSV' UYARISI

Prof. Balık, tüm virüslere karşı maske-mesafe kurallarına uyulmasını önerdi. Balık, riskli gruptakilere "Grip aşınızı yaptırın" çağrısında bulundu. Balık, çocuklarda hapşırma, göz yaşarması, burun akıntısı gibi seyreden RSV'nin ağır tablolara yol açabildiğine işaret ederek "Okullarda RSV gibi solunum yoluyla bulaşan hastalıklarda artış var. Çocuklarda 2-3 günde geçiyor ama yetişkinler ağır atlatıyor" diye konuştu.