Dünya üzerinde birçok insan kilo vermek istese de, bir o kadar kişi de ne yapsa kilo alamıyor. Kilo almanın, kilo vermekten kolay olduğu düşünülse de aslında düşünülenin aksine kilo almak isteyenlerin işi, kilo vermek isteyenlere göre genellikle daha zor oluyor. Mesleklerinin bir parçasının da kilo aldırmak olduğunu belirten Acıbadem Eskişehir Hastanesi Diyetisyeni Yeşim Özcan, ciddi anlamda kilo almak isteyen ve birçok yöntem denemesine rağmen istediği sonuca ulaşamayan insanların olduğunu söyledi.
"FINDIK, FISTIK, CEVİZ KENDİSİ KÜÇÜK AMA KALORİSİ BÜYÜKTÜR VE KİLO ALIMINI DESTEKLER"
Kilo almak isteyenlerde öncelikle kişinin beslenme öyküsünü dinlediklerini aktaran Özcan, kişinin durumuna göre beslenmede önerilerde bulunduklarını bildirdi. Beslenme düzeninin iyi analiz edildikten sonra kişinin porsiyonlarını artırmakla işe başladıklarını ifade eden Özcan, “Öğünde karbonhidrat, yağ ve proteinin ölçülü derecede olmalıdır. Tek tip beslenme değil de öğünde besin çeşitliliğinin artırılması gerekir. Örneğin sadece bir öğünde yüksek porsiyonda makarna yemek yerine, makarna yanında mutlaka protein grubundan et, tavuk , yoğurt ve lif açısından zengin salata veya sebze yemekleri de eklenmelidir. Bunun yanı sıra, kilo alımını destekleyici ara öğünler de verilmelidir. Kendisi küçük ama kalorisi büyük fındık, fıstık, ceviz, badem gibi kuru yemişler tercih edilebilir. Bu besinlerin kendisi küçük ama kalorisi fazla olduğu için kilo kazanımını destekler. Kilo alma deyince ilk akla gelenin fast food, hamur işi,abur cubur besinler olmaması gerekir. Sağlıklı kilo alımı önemlidir” dedi