Estetisyen Yasemin Miras, kırmızı et tüketiminin sağlık açısından önemli yararları olduğunu söyledi. Kurban Bayramı’nda artan aşırı et tüketimine karşı vatandaşlara uyarılarda bulunan Miras, “Kırmızı et içerdiği protein nedeniyle hayati önem taşıyor. Kırmızı ette günde 120 gramı aşmadığınız sürece vücudunuzdaki her yere özellikle de cildinize iyi gelir. Kırmızı ette A, D, B12 vitamini ve protein vardır. Bu da cildimizle birlikte tırnak ve saçlarımıza da faydalı” dedi.
Kırmızı etteki proteinin saçlarımızın ve tırnaklarımızın sağlıklı bir şekilde uzamasını sağladığını kaydeden Miras, “Kırmızı etteki proteinler kas dokusunu güçlendirdiği için yüzümüz daha geç sarkar, bu da uzun seneler boyunca genç görünmemiz konusunda bize yardımcı olur. Cildimizdeki yıpranan hücrelerin sürekli yenilenmesi gerekir ve bu da protein sayesinde olur. Proteini en iyi alabileceğimiz yerse kırmızı ettir” şeklinde konuştu.