Kahvaltıda kavurma tüketmeyin

Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Görmüş Çakır, “Etlerin yanında rafine edilmiş pilav, makarna yerine bulgur, esmer pirinç; asitli/gazlı içecekler, tatlı yerine ayran, yoğurt, cacık tüketilmelidir” dedi.

HABER MERKEZİ

Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Görmüş Çakır, "Etlerin yanında rafine edilmiş pilav, makarna yerine bulgur, esmer pirinç; asitli/gazlı içecekler, tatlı yerine ayran, yoğurt, cacık tüketilmelidir" diyerek şöyle devam etti: "Bayram ziyaretlerinde; meyve suyu yerine açık çay ve bitki çayları; hamur tatlıları ve çikolata yerine sütlü tatlılar ve meyveler tercih edilmelidir. Günlük 2-2,5 litre su tüketimine dikkat edilmelidir. Et kullanılarak yapılan sebze ya da baklagil yemeklerine yağ ilave edilmemelidir. Et kendi yağıyla pişirilmelidir.