İşte doğurganlığı artıran besinler! 

‘Anne olmak isteyenlerin sağlıklı beslenmesi şart’ diyen uzmalar, omega 3, D vitamini ve amino asitler sayesinde gebelik oranının yüzde 80 arttığını belirtti.

Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmaya göre; sağlıklı ve dengeli beslenerek hamile kalma şansını yüzde 80 oranında yükseltmek mümkün olabiliyor. Acıbadem Kadıköy Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Şule Selvi hamilelik şansını artıran besinleri anlattı: Yumurta: Amino asit, yani protein değeri açısından da en iyi besin. Karaciğer: Folik asit, kolin ve B vitamini içeriğiyle en faydalı gıdalardan. Karaciğeri haftada 2 kez tüketmeniz yumurta kalitesi üzerinde çok fayda sağlayacaktır.

Embriyoların tutunmasını sağlar

Yeşil sebzeler: Ispanak, karalahana, brüksel lahanasıyla marul gibi yeşil sebzeler folik asit ve demir içerikleriyle yardımcı oluyorlar. Balık: Omega 3’ün embriyoların tutunmasında ve yumurta kalitesini artırmada önemi ispatlandı. Uzmanlar, somon, sardalye ve hamsi gibi yüksek omega 3 içeren balıkların haftada 2 kez tüketmesi gerektiğine dikkat çekiyor.