Beslenme Danışmanı Uzman Doktor Eyyüp Yılmaz “Parafinin esas amacı daha cazip görünmesinden ziyade ürünün raf ömrünü uzatmaktır. Oksijene karşı bir meyvenin çürümesini geciktirmektir. Vücutta asla sindirilemez. Doğal pterol ürünü pahalı olduğu için tercih edilmiyor. Parafin ise asla sirkede çözülmüyor. Yapılabilecek tek şey vardır kabuğunu soymak” dedi.
İÇİNE BİLE GEÇİYOR
Tüketici Başvuru Merkezi Başkanı Aydın Ağaoğlu ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Sadece elmada değil narenciye, portakal, mandalina, armut hatta narın kabukları kaplanıyor. Burada karşılaştığımız en büyük riski uzmanlar şu şekilde belirtiyor: Ağaçta ilaçlanan bu tür meyveler daha sonra üzerindeki zirai ilaç kalıntısıyla kalıyor. Parafinin altında kalan o kimyasal ilaç meyvenin içine işliyor. Böylelikle kabuğunu soyarak yiyenler dahi bu zararlıyı alıyorlar. Pestisit denilen zirai ilaç kalıntısı meyvenin içine geçiyor.”