İshal salgını hortladı

İshal salgını yine çocukların sağlığını ele geçirdi. Üstüne bir de kusma eklenince bağışıklık çöktü. Dr. Lale Seren uyardı: “İshal, uygun tedavi edilmediğinde sıvı kaybına yol açarak, vücudun su ve tuz dengesini bozar. Bu da 2 yaş altı için tehlikeli.”

Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi'nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Lale Seren ishalde hangi durumların acil olduğunu tek tek anlattı. Uzm. Dr. Seren, ''İshal 0-5 yaş grubundaki çocuklarda sık rastlanan ve bazı durumlarda ciddi seyreden bir bulgudur. Çocuklarda ishale genellikle kusma da eşlik eder. Hangi durumların acil olduğunu bilmek önemlidir. Çünkü ishal, uygun tedavi edilmediğinde sıvı kaybına yol açarak, çocuğunuzun vücudundaki su ve tuz dengesini bozabilir. Bu da özellikle 2 yaş altındaki bebekler için acil bir durumdur'' diyerek uyarılarda bulundu:

SIVI TAKVİYESİ GEREKİYOR

"Orta-ağır sıvı kaybı olan çocuklarda şeker ve mineral içeren ağızdan sıvı tedavisi gerikyor. Ağızdan beslenemeyen çocuklara ise mutlaka damardan sıvı tedavisi verilmesi gerekebilir."