İngiltere'de yeni virüs korkusu

İngiltere'de yeni tehlike. İngiltere'deki nalburunlu yarasaların taşıdığı yeni bir koronavirüs türü keşfedildi. Kovid-19'a yol açan SARS-CoV-2'yle bağlantılı yeni virüsün insana geçip geçmediği araştırılıyor.

İngiltere Sağlık Bakanlığı, East Anglia Üniversitesi ve Londra Zooloji Topluluğu yarasalarla ilgili ortak bir çalışma yaptı. Ülkedeki 53 küçük nalburunlu yarasanın dışkı örnekleri incelendi. Numunelerde 'RhGB01' adı verilen yeni bir koronavirüs tespit edildi. Scientific Reports dergisinde yayımlanan çalışmaya göre 'sarbecovirus' türü virüs ülkede ilk kez görüldü. Söz konusu virüsün Kovid-19'a yol açan SARS-CoV-2'yle bağlantılı olduğu bildirildi. Bilim insanları, yarasaların yeni virüsü uzun süredir taşıdıklarını ancak ilk kez yakından incelediklerini söyledi. Bilim insanları, virüsün henüz insanlar için tehdit oluşturmadığını söyledi.

KOVİD İLE BİRLEŞİRSE YENİ PANDEMİ DOĞAR

Bilim insanları virüsün mutasyona uğraması durumunda salgına neden olabileceğini belirtti. Profesör Andrew Cunningham, RhGB01 enfeksiyonunu taşıyan ülkedeki bir yarasanın Kovid-19'a yakalanması durumunda yeni virüsün de mutasyona uğrayıp insana bulaşma riski olduğunu söyledi.