İmplant sonrası aylarca dişsiz bekleme süresi sona eriyor!

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza giren İmplant tedavisi hastalara kalıcı ve fonksiyonel tedavi imkanı sağlıyor.

İmmediyat implant uygulaması, teknolojinin implantın özellikle yüzey yapılarına yaptığı katkılardan dolayı diş çekiminden hemen sonra yapılan implant uygulamasına verilen bir isim olduğunu söyleyen Antalya Özel Perla Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nden Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Dt. Onur Ademhan, diş çekimiyle aynı seansta bu tekniği uygulayabildiklerinin altını çiziyor.

Bu uygulamayı takiben implantta istedikleri stabilliği sağlayabilirlerse, dişin ön bölgelerinde geçici protezin uygulanıp, hastanın aynı seansta geçici diş protezi ile klinikten ayrılmasının mümkün olduğunu belirtiyor.

İmplant operasyonu sırasında acı hissi yok

Dr. Onur Ademhan, standart implant uygulaması sırasında, implant yapılacak alanda diş çekimi yapılırsa çekim alanının iyileşme süresinin üst çenede 3 ila  6 ay, alt çenede ise 4 ay olduğunu vurguluyor. Bu süre zarfında ise hastanın geçici protez veya dişsiz olarak geçirdiğini anlatan Dr. Ademhan, İmmediyat implant tekniğinin aylarca dişsiz veya protezle beklenen süreyi ortadan kaldırdığına dikkat çekiyor.

İmplant uygulaması sonrasında kemik ve implant arasındaki ilk tutunma derecesini belli eden primer stabilizasyon değeri uygunsa implantın üzerine geçici bir protez uygulayabildiklerini belirtiyor.

Primer stabilizasyonu yani hemen yükleme denilen uygulama uygun olmadığı durumlarda ise implantın iyileşme sürecinin tamamlanması sonrasında implant üstü protez uygulayabildiklerini açıklıyor. İmplant operasyonu sırasında hastanın ağrı hissetme durumunun söz konusu olmadığına değinen Dr. Ademhan, operasyonun lokal anestezi ile yapıldığını belirtiyor.

Vücut implantı reddeder mi?

“Vücudum implantı reddeder mi?” sorusuyla birçok kez karşılaştıklarını belirten Dr. Ademhan, implantın insan vücuduyla en mükemmel uyumu sağlayan materyallerden biri olan titanyum alaşımından üretildiğini ve reddetme durumunun söz konusu bile olmadığını söylüyor.

İmplant kayıplarını ise vücudun reddetmesi yerine yapım sırasında hekimin yaptığı hatalardan veya hastaların bakım eksikliklerinden dolayı oluştuğunu ifade ediyor.

Dr. Onur Ademhan, dişeti estetiğine dikkat ederek yapılacak implant ve implantüstü protezlerin sonrasında başarının geleceğinin altını çiziyor.