İlaca rağmen düşmeyen ateşle karşı karşıyayız

Düşmeyen ateş, geçmeyen halsizlik ve birçok virüsün birleşimiyle özellikle çocukları etkileyen solunum hastalıkları hastaneleri doldurdu.

İHA

Düşmeyen ateş, geçmeyen halsizlik ve birçok virüsün birleşimiyle özellikle çocukları yoğun olarak etkileyen solunum hastalıkları son 3 aydır hastaneleri doldurdu. Yedikule Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Doç. Dr. Seda Tural Önür, "Viral enfeksiyonlar şu sıralar çok ciddi bir artışta. Hastalarımız nefes darlığı, öksürük ve dirençli ateş şeklinde karşımıza geliyor'' dedi. Önür, ateş düşürücü ilaca rağmen ateşin 39 civarında direnç gösterdiğini belirterek şöyle konuştu:

KENDİ DOKTORUNUZ OLMAYIN

"Kapalı ortamlarda maskesiz dolaşımın artması, pandemide yoğun maske kullanımıyla beraber bağışıklık sistemimiz de zayıfladı. Buna bağlı olarak da enfeksiyonlara daha açık bir hale geldik. Her yıl virüsler değişime uğruyor. Bir önceki yıldan daha dirençli ve kuvvetli olanlar, etkin bir patojene dönüşüyor. RSV, influenza hâlâ sık görülen türler. Başlangıçta geçer diye kendilerine dikkat etmeyenlere bakteriyel enfeksiyonlar da ekleniyor. O nedenle hastalık başladığında hemen hekime başvurmalarını öneriyorum. Kendi başınıza eczanelerden ilaç almayın."