İki Türk doktordan kansere karşı dünya ayaklanması

Avrupa Kadın Kanserleri Hasta Dernekleri Birliği’ni yöneten Hacettepeli iki Türk hekim Esra Ürkmez ve Doç. Dr. Murat Gültekin, 20 Eylül’ü Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü ilan etti.

Avrupa Kadın Kanserleri Hasta Dernekleri Birliği’ni (ENGAGe) yöneten iki Türk, jinekolojik kanserlere dikkat çekmek için dünya çapında bir etkinliğe imza attı. Avrupa Jinekolojik Kanserler Dernekler Birliği Eş Başkanı Esra Ürkmez ve Hacettepe Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve ENGEGe Eş Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, ENGAGe üyeleriyle birlikte 20 Eylül’ü Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü (World Go Day) ilan etti. Cuma günü 24 ülkede, #gofor hashtagi ile sosyal medya kampanyası yürütülecek, etkinlikler düzenlenecek. Etkinlikleri, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Dünya Kanser Teşkilatı (UICC) da destekleyecek. 

Etkinliğin Türkiye ayağı, Kanserle Dans Derneği ve Hacettepe Üniversitesi iş birliği ile 20 Eylül Cuma günü Ankara Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Merkez Kampüsünde gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Gültekin, “Araştırmalar, başta kadınlar olmak üzere birçok toplumda jinekolojik kanserler konusunda bilgi ve bilinç düzeyinin yeterli olmadığını gösteriyor. Biz de bu noktaya dikkat çekmek istedik” dedi. Eşbaşkan Ürkmez ise projenin daha fazla duyulmasını sağlamak amacıyla jinekolojik bir kanserle mücadele etmiş ünlü isimlere ulaşma konusunda zorluklar yaşadıklarını belirterek “Daha güçlü seslere ihtiyacımız var” dedi.