Herkes ona ‘beyaz altın' diyor! Faydaları saymakla bitmiyor

Karışık çerez tabaklarının vazgeçilmezi beyaz leblebi faydaları saymakla bitmeyen bir atıştırmalık. ‘Beyaz altın' olarak da adlandırılan leblebi, tam bir protein ve lif deposu. Besin değeri oldukça yüksek olan bu kuruyemişin yararları çok fazla.

Çayların yanına koyduğumuz beyaz leblebi, faydalarıyla adından söz ettiriyor. 'Beyaz altın' olarak da adlandırılan leblebi düşük kalorisiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Beyaz leblebinin 100 gramında 58 gram karbonhidrat, 19 gram protein, 5 gram yağ ve neredeyse 7,5 gram lif bulunduğu biliniyor.

Ayrıca A ve C vitaminlerini içeren bu kuruyemiş, içerisinde bol miktarda kalsiyum ve demir de içeriyor.

Güçlü protein kaynağı olan beyaz leblebi hem spor yaparak kas yapmaya çalışanların hem de et tüketmeyenlerin dostu.

Üstelik mide asidini dengeliyor ve bu sayede mide sorunlarını ortadan kaldırıyor.

Diyette beyaz leblebi tok tutucu özelliği ve mide asidini dengelemesinden dolayı da tercih ediliyor. İçindeki lifler sayesinde bol su desteği ile kilo vermeye yardımcı de yardımcı oluyor.

Sindirimi düzenleyen beyaz leblebi, aynı zamanda bağırsak hareketlerini dengeleyip kabızlık, şişkinlik problemlerinin önüne geçiyor.

Leblebi, kalp sağlığını destekleyen potasyum, lif, C ve B6 vitaminlerini içeriyor. Bu özelliğiyle damarları plaklardan temizliyor, kolesterol seviyelerini düzenliyor, aynı zamanda pıhtılaşmayı da önlüyor.

Leblebi, kötü kolesterolün dengelenmesine destek oluyor, bu sebeple özellikle kötü kolesterolü yüksek çıkanlara öneriliyor.