1
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Elanur Yılmaz, havaların değişkenlik gösterdiği bu günlerde özellikle grip olmamak için bağışık sistemini güçlendirecek besinler ve beslenme konusunda tavsiyelerde bulundu. Diyetisyen Elanur Yılmaz, “Havaların değişkenlik gösterdiği bu günlerde grip olmamak için bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz gerekmektedir. Özellikle Ispanak ve diğer yeşil yapraklı sebzelerin tüketimi bu süreçte önemlidir. Betakaroten içermelerinin yanı sıra A vitamini, C vitamini ve kalsiyum deposudurlar. Özellikle 35 yaş üzeri olanların ıspanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeleri daha fazla tüketmeleri önemli. Çünkü bu sebzelerde bulunan folik asit, yaşlılıkta ortaya çıkabilecek Alzheimer riskini yüzde 50 azaltıyor. Bu meyveler birer C vitamini deposudur. O nedenle bol miktarda tüketilmelidir. Özellikle portakalı yerken kabuğunu mümkün olduğunca ince soymaya çalışın. Alttan çıkan beyaz kısmıyla (bioflavonoid yapısıyla) birlikte tükettiğinizde daha fazla C vitamini almış olursunuz” dedi.
Sarımsak her derde deva
Turp deyip geçmeyin, balık yiyin
Yılmaz'dan kış çayı tarifi
(İHA)