Grip 'korona'dan çok can alıyor

Korona etkilerinin mutasyon sayesinde hafiflediğini söyleyen Prof. Özlü, “Kovid'den ölüm oranı griple aynı hatta daha düşük” dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Tevfik Özlü, koronavirüsün, geçirdiği mutasyonla daha hafif bir hastalığa yol açtığını söyledi. Prof. Özlü, kışın gelmesiyle Kovid-19 ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarında artış beklendiğini belirterek, şunları söyledi: "Avrupa'da vakalarda ciddi artışlar var. Dolayısıyla önümüzdeki kasım ayı içerisinde bizde de vaka sayılarının artmasını bekliyoruz. Virüs mutasyon geçirerek kendini değiştirdi ve daha hafif bir hastalığa yol açıyor. İnsanlar bunu grip gibi ayakta atlatıyor. Bu nedenle test yaptırmıyorlar. Ancak risk grupları için tehlike devam ediyor."

'MESAFEYE DİKKAT'

Vakaların, ekim sonu yükselmeye başlayacağını, aralık ve ocak gibi bir pik oluşturacağını aktaran Prof. Özlü, koronavirüsün ölümcüllük oranının griple aynı olduğunu da belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Şu anda Kovid'in ölümcüllük oranı griple aynı, belki gripten daha düşük, o açıdan rahat olabilirsiniz ama risk grubundaysanız dikkatli olmanız lazım. Kalabalık, kapalı, iyi havalandırılan sosyal mekanlara mümkünse girmemeleri ya da çok fazla kalmamalarını tavsiye ederim. Mesafeyi mutlaka korumak lazım."