Gözyaşınızı yutmayın Zehir olabilir! 

Gözyaşlarınızın içindeki kimyasalların içeriği ağladığınız sebebe göre değişim gösteriyor. Hatta masum sanılan o gözyaşı, bazı durumlarda ağzınıza gidiyorsa, zehir bile olabiliyor…

Psikoloji Bilim Doktoru Dr. Zafer Akıncı, gözyaşına dair bilinmeyenleri bilimsel gerçekler ışığında açıkladı: Ağlayarak psikolojik ve biyolojik negatif duyguların etkisinden kurtulabiliriz. Bu yüzden birçok bilim insanı ağlarken ağzınıza giren gözyaşını yutmanın çok da doğru olmadığını savunuyor. Yani üzülüyorsanız mutlaka ağlamalısınız.

Sonrası mutluluk...

Ağlamak sizi rahatlatır. Bilim insanları inanılmaz bir şekilde gözyaşının içeriğinin değişik zamanlardaki ağlamalarda farklı olduğunu ortaya çıkardı. Bunun anlamı bir kişi hangi gerekçeyle ağlıyorsa gözyaşı içeriği ona göre şekilleniyor. Ağlama türüne göre gözyaşı içeriği değişiyor ve ağlama sonrası, bu kişilerde mutluluk hormonunda anlamlı oranda bir yükselme gösterdi.

Yanınızdaki kişi önemli

Ağlarken yanında olduğunuz kişi size şefkatli temasla birlikte destek oluyorsa, ona karşı güçlü güven ve bağlanma duygusu yaşama ihtimaliniz çok 

güçleniyor demektir. 

Gözden gelen 3 tip yaş var!

Davranışsal nörolog Michael Trimble insanların gözlerinden 3 tip yaş geldiğini bilimsel olarak açıkladı. Birincisi: Bazal gözyaşı sistemi. Yani, gözlerin sağlığı için salgılanan gözyaşı. İkincisi: Refleks gözyaşı sistemidir. Soğan doğrama esnasında salgıladığımız gözyaşı türüdür. Üçüncüsü: Duygusal gözyaşı sistemi. İnsanların duygusal durumlarının bir tür dışa vurumu olarak nitelendirilir.