AKŞAM Gazetesi
İzmir'de bir kişinin Salmonella bakterisi nedeniyle yaşamını yitirmesi gözleri özensiz hazırlanan gıdaların tüketimine çevirdi. Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, bakterinin tehlikelerine dikkat çekerek, gıda hijyenine özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Korkut, "Salmonella, en sık gıda zehirlenmesine yol açan bakterilerden biridir. Özellikle iyi pişmemiş et ve et ürünleri, kümes hayvanları, çiğ yumurta, mayonez gibi çiğ süt ürünleri ve pastörize edilmemiş sütlerden bulaşma riski oldukça yüksektir." dedi. Kumpir gibi çeşitli malzemelerle hazırlanan yiyecekler, Salmonella bakterisine bağlı gıda zehirlenmelerinin riskini artırabiliyor.