Gastrite son veren bitki: Yılancıkotu

Kantaronla birlikte kaynatılıp balla karıştırılarak içilen 'yılancıkotu çayı' reflü ve gastrit başta olmak üzere pek çok mide rahatsızlığına şifa oluyor.

1

Mide dokusunun çeşitli alanlarına yerleşen helicobacter pylori bakterisi, yerleştiği yerde iltihaplanmaya sebep olmaktadır. Fakat bazen de, helicobacter pylori bakterisinden bağımsız olarak diğer bazı faktörlere bağlı olarak da gelişebilen gastrit, steroid olmayan anti-iltihap ilaçlar veya aspirin, kronik kusma durumu, bazı bağışıklık sistemi hastalıkları, stres ve üzüntü gibi psikolojik koşullar, sigara kullanımı ve birtakım gıda alerjileri nedeniylede gelişebilmektedir. 

BELİRTİLERE DİKKAT EDİN

Hazımsızlık, mide ekşimesi, karın ağrısı, hıçkırık, iştahsızlık, bulantı, kanlı kusma ve koyu renkli dışkı şeklindedir. İhmal edilen ve uzun süre tedavi edilmeyen gastrit, mide iç yüzeyinde yaraların oluşmasına neden olan ve peptik ülser olarak adlandırılan diğer bir mide hastalığına sebep olmaktadır.  

MİKROPLARI ÖLDÜRÜR 

Bitkisel tedavi uzmanları gastrit başta olmak üzere diğer mide sorunları için; yılanı andıran şekli nedeniyle adına 'yılancık otu' denilen 'salvia virgata’ bitkisini öneriyor. Herhangi bir yan etkisi bulunmayan yılancıkotu, mikrop öldürücü etkisiyle bilinmektedir. Yetiştiği yere göre 15 veya 80 santim boylarında sert ve çok tüylü yaprakları oldukça sık ve rengi koyu mor olan doğada kendi halinde yetişen bir bitkidir. Bu özellikteki yılancıkotu aslında halk tarafından da aynı isimle bilinir. Bu bitkinin insan sağlığı için pek çok faydası bulunmaktadır.