Eti pişirmeden önce yıkamak zehirlenmeye yol açıyor

Et pişirirken yaptığınız basit hatalar etin lezzetini bozmasının yanı sıra, besin zehirlenmesine de neden olabilir.

İşte pişirme önceside, pişirme sırasında ve pişirme sonrasında dikkat edilmesi gereken et pişirme önerileri...

Besin zehirlenmesini önlemek için çiğ eti yıkamayın...

 
Bu, potansiyel hastalık yapıcı mikropların bütün mutfağınıza yayılmasına neden olabilir. Bunun yerine eti kağıt havluyla silin.

Ellerinizi yıkayın

 
Ete dokunmadan önce ve dokunduktan sonra ellerinizi ılık suyla 20 saniye boyunca yıkayın.

Mutfak gereçlerini yıkayın
 
Çiğ ete sürdüğünüz bıçağı, çatalı, maşayı, bütün mutfak gereçlerini deterjanlı sıcak suda yıkayın.

Çiğ eti diğer malzemelerden ayırın
 
Eti pişirmeye başlamadan önce diğer yiyeceklerle aynı yere koymayın.

Eti doğru derecede pişirin
 
145 derece: Biftek, dana eti, koyun eti, pirzola ve kızartma.
 
160 derece: Kıyma
 
165 derece: Kümes hayvanları

Et pişirirken yaşanan problemler ve çözümleri:
 
Problem: Et tavaya yapışıyor
 
Çözüm: Tavanızı önceden ısıtın ve çevirmek için acele etmeyin

Problem: Et kahverengileşmiyor
 
Çözüm: Çok fazla karıştırmayın ve etleri çok fazla sıkıştırmayın

Problem: Et kuruyor
 
Çözüm: Üzerine bastırmayın ve pişirdikten sonra dinlendirin