En iyi saç ekim merkezi hangisi ve 2022 saç ekimi fiyatları ne kadar?

En iyi saç ekim merkezi hangisi sorusu sık sık gündeme gelmektedir. Saç ektirmek isteyen kişilerin aklını kurcalayan belki de en önemli sorulardan biridir. En iyi saç ekim merkezi belirlenirken birçok kriter göz önüne alınır. Bundan dolayı da genellikle tek bir saç ekim merkezi değil, birkaç saç ekim merkezinden oluşan listeler sıralanmaktadır.

En İyi Saç Ekim Merkezi Hangisi?

2022 yılında da en iyi 5 saç ekim merkezi diğer saç ekim merkezleri ile arasındaki farkı aşarak en iyi listesine giriş yapmıştır. İşte yapılan araştırmalar neticesinde 2022 yılın en iyi saç ekim merkezleri şu şekilde sıralanmaktadır:

1. Hermest

2. Nimclinic

3. HLC klinik

4. Asmed

5. Dr. Serkan Aygın Saç Ekim Merkezi

Türkiye'nin en iyi 10 saç ekim merkezi listesi ve güncel fiyatlarını incelemek için;

https://eniyi-haber.com/en-iyi-sac-ekim-merkezi-fiyatlari/

En iyi Saç Ekimi Sonucu için Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekiminde sonucun iyi olması için saç ekim merkezi birçok kriteri sağlamalıdır. Bu kriterleri şöyle sıralayabiliriz:

Kliniğin Yetkinlik Belgesi

Doktor

Ekibin Uzmanlığı

Sunulabilen Saç Ekim Teknikleri

Bu kriterlerin hepsini birden sunabilen saç ekim merkezleri tercih edilmelidir. Bu sayede başarılı bir saç ekimi sonucuna bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Kliniğin Yetkinlik Belgesi: Saç ekim merkezinin T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yetkinlik belgesinin olması çok önemlidir. Saç ekimi yaptırmadan önce ilk olarak bunu araştırıp sorgulamanız gerekmektedir. Birçok saç ekimi yapan firmanın izin belgesi olmadan işlem yaptığı bilinmektedir. Bu şekilde bir saç ekimi yapan yerde işlem yaptırmanız elbette sizleri hüsrana uğratacaktır. Dolayısıyla kliniğin T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yetkinlik belgesi olup olmaması hayati önem taşımaktadır. Bu sayede saç ekim merkezinin tamamen yasal ve onaylı olduğuna emin olabilirsiniz.

Doktor: Saç ekim merkezlerinde olması gereken bir diğer kriter ise elbette doktordur. Doktorun olmadığı saç ekim merkezlerinden uzak durmanız faydanıza olacaktır. Bazı saç ekim merkezlerinde doktorun olduğu iddia edilerek işlem yapılmaktadır. Doktor gözetiminde yapılmayan operasyonlarda ters gidilecek durumlarda acil müdahalede bulunacak personel olmamaktadır.

Ekibin Uzmanlığı: Saç ekimi işlemlerini her zaman doktor yapmaz. Genellikle doktor gözetiminde saç ekim uzmanları ve sağlık personelleri tarafından yapılır. Saç ekiminin başarısı da bu saç ekimi yapacak ekibin uzmanlığına bağlıdır.

Sunulabilen Saç Ekim Teknikleri: Son kriterimize baktığımız zaman karşımıza sunulabilen saç ekim teknikleri çıkmaktadır. Hastalara sunulabilen saç ekim tekniklerinin çeşitli olması, saç ekim operasyonun başarısını doğrudan etkilemektedir. Saç ekiminde teknikler çeşitlidir. Dolayısıyla herkese aynı teknikle saç ekimi yapılmamalıdır. Saç ekim operasyonu öncesi doğru analizler sayesinde kişiye uygun saç ekimi tekniğine karar verilmeli ve operasyona bu şekilde başlanmalıdır. Yanlış saç ekim tekniği hastaya başarılı bir operasyon sonucu sunabilse de nihai başarı oranını ciddi miktarda düşürmektedir.

EN İYİ SAÇ EKİM YÖNTEMİ HANGİSİ?

Saç dökülmesi tipine göre de en iyi saç ekimi yönteminin hangisinin olduğu değişkenlik göstermektedir. En iyi saç ekimi yöntemi kişinin ihtiyacına göre genelde değişkenlik gösterdiği için saç ekimi yöntemlerinin iyi tespit edilmesi gerekir.

FUE

Safir FUE

DHI

Organik Saç Ekimi

Tıraşsız FUE

Uzun Saç Ekimi

Unique FUE

FUE SAÇ EKİMİ

Donör bölgesinden greftler tek tek alınmaktadır. FUE saç ekimi tekniğinde hastanın saçları tamamen tıraş edildikten sonra greftler donör alandan ince uçlu mikro motor cihazlar ile tek tek toplanmaktadır. Dolayısıyla bir kesi işlemi yapılmadığından bu bölgede herhangi bir ize de rastlanılmaz. Fakat yanlış medikal ekipmanlarının kullanıldığı bazı saç ekim tekniklerinde donör bölge tahribatı söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle saç ekim merkezi seçimi çok önemlidir.

FUE saç ekim tekniğinde greftler alındıktan sonra kanal açma işlemine geçilir. Greftlerin ekileceği kanallar açıldıktan sonra alınan greftlerin bu bölgeye transferi gerçekleşir. Böylece saç ekim süreci de tamamlanmış olur. Bu noktadan sonra göreceğimiz tüm saç ekim teknikleri, FUE saç ekim tekniğinden geliştirilerek, bir alt tekniği olarak geçmektedir.

SAFİR FUE SAÇ EKİMİ

FUE saç ekimine kıyasla Safir FUE tekniğinde köklerin alım şekli tamamen aynıdır. Ancak bu teknikte köklerin ekileceği kanallar safir uçlarla açılmaktadır. Bu safir uçların geometrik yapısı ve keskinliği sayesinde cildi daha az tahriş etmektedir. Örneğin Safir FUE saç ekim işlemlerinde hassas cildi olan kişilerin daha hızlı iyileştiği gözlemlenmiştir. Ayrıca operasyon sonrası oluşacak komplikasyonlarda minimalize edilmiş olur.

DHI SAÇ EKİMİ

Direct Hair Implantation isminden gelmektedir. DHI saç ekimi kalem tekniği olarak da bilinmektedir. DHI saç ekimi tekniğinde donör alandan greftlerin toplanması FUE tekniği ile aynıdır. Ancak bu teknikte kanal açma işlemi yoktur. Alınan saç kökleri özel implanter kalemler sayesinde kanal açılmadan direkt olarak ekilir. DHI saç ekiminin FUE saç ekimine kıyasla birkaç avantajı bulunmaktadır. Örneğin DHI saç ekiminde saçlarınızın tamamını tıraş etmek zorunda değilsiniz. Yalnızca donör alanı tıraş etmeniz yeterli olacaktır. Bu nedenden ötürü DHI saç ekimini genellikle uzun saçlı olan kişiler tercih etmektedir.

ORGANİK SAÇ EKİMİ

Organik saç ekimi de esasen FUE saç ekim tekniğidir. FUE saç ekim tekniğinde hastanın ekim bölgesi kanallar açılmadan önce özel solüsyonlar yardımı ile şişirtilir. Bu sayede daha doğru bir şekilde kanallar açılır. Organik saç ekiminde ise bu noktada özel solüsyonlar kullanılmaz. Onun yerine hastanın kök hücrelerinden alınan plazmalar kullanılır. Bunun da saç ekimi bölgesinde kan dolaşımını desteklemesi ve saç köklerini beslemesi beklenir. Organik saç ekiminin sonuca olan başarısı kanıtlanmış olmasa da bu tekniği tercih eden hasta sayısı oldukça fazladır.

UZUN SAÇ EKİMİ

Uzun FUE saç ekiminde saçların hiçbir şekilde tıraş işlemi gerçekleştirilmemektedir. Dolayısıyla bu teknik oldukça yorucu ve uzun bir işlemdir. Çünkü saç ekimini gerçekleştirecek olan uzman tıraş etmeden kökleri tek tek almak zorundadır. Bu saçların uzun kalması ayrıca saç ekimi sonrası saçların enfeksiyon kapması riskine de sahiptir. Çok dikkat edilmesi gereken bir saç ekim yöntemidir. Bundan dolayı da FUE saç ekimi ile kıyaslandığında tek seansta çok daha az saç kökü alınabilir. Bu tekniği genellikle tercih edenlerin çok fazla saç açıklığı bulunmaz. İşlemin başarılı olması için ise uzmanın bu alandaki deneyimi çok önemlidir.

TRAŞSIZ SAÇ EKİMİ

Traşsız saç ekimi DHI saç ekimi ile çok karıştırılmaktadır. Traşsız saç ekiminde donör bölge tıraş edilmez. Uzun saçlar donör bölgeden büyük bir özenle tek tek alınır. Bu tekniği genellikle kadınlar ve saçlarını kestirmek istemeyen uzun saçlı erkekler tercih etmektedir.

UNİQUE FUE

Ekilen saçların yüksek tutma oranı sayesinde en iyi saç ekimi yöntemi olarak anılmaktadır. Modern tıbbın ilerlemesiyle FUE yöntemine birçok yenilikler getirilmiştir. Bu yenilikler ile daha yüksek başarı oranları kazanılması sağlanmıştır. Bu yeniliklerin en üst seviyesi olarak Unique FUE, en iyi saç ekimi yöntemi olarak isimlendirilmiştir. Geleneksel FUE ve DHI saç ekimi yöntemlerinde ekilen saçların tutma oranı %40 ila %90 arasında değişirken Unique FUE ile %99'a varan tutma oranı yakalanmıştır.

2022 YILINDA SAÇ EKİM FİYATLARI NEDİR?

Saç ekim fiyatları belirlenirken birçok kriter göz önüne alınmaktadır. Ancak bazı saç ekim merkezleri saç ekim fiyatlarını greft sayıları üzerinden belirlemektedir. Greft başına saç ekim fiyatı verilen bu merkezlerde ekimden önce yapacağınız analiz sonucu ortalama olarak fiyatın ne kadar olacağını bulabilirsiniz. 2022 saç ekim fiyatları genelinde baktığımızda greft başına 4 TL şeklinde ortalama bir fiyatlandırma görülmektedir. Elbette merkezden merkeze bu fiyatlarda değişiklik gözükmektedir.

5000 GREFT SAÇ EKİMİ FİYATI

Saç ekiminde 5000 greft gibi büyük sayılarda, saç ekim fiyatı da artmaktadır. Bu yüzden 5000 greft saç ekimi fiyatı için hastanın ortalama 15.000 TL ile 20.000 TL arasında bir ücret ödemesi gerekir. Yüksek sayıda greft ihtiyacı olanların operasyon süresinin de artması nedeniyle ödenmesi gereken ücret daha fazla çıkmaktadır.

4000 GREFT SAÇ EKİM FİYATI

Tıpkı 5000 greftte olduğu gibi yüksek bir sayı olan 4000 greft saç ekimi fiyatı da ortalama 13.000 TL ile 18.000 TL arasında değişmektedir. Hastanın ihtiyacı olan greft sayısı fazla olduğu zaman saç ekim fiyatı da ona göre artmaktadır. Dolayısıyla saç ekim fiyatını net olarak öğrenmek için saç ekim merkezi ile ön analiz yapılması çok önemlidir.

3000 GREFT SAÇ EKİM FİYATI

Sayı olarak 3000 greft ortalama bir sayı olarak karşımıza çıkar. 3000 greft saç ekimi fiyatında etkili olan bir faktör de tercih edilecek saç ekimi yöntemidir. Ancak ortalama bir fiyat verecek olursak 3000 greft saç ekimi fiyatı 12.000 TL ile 17.000 TL arasında değiştiğini söyleyebiliriz.

2500 GREFT SAÇ EKİM FİYATI

2500 greft özellikle daha az saça ihtiyaç duyulan ekimlerde alınan bir greft sayısıdır. Ortalama olarak ise 2500 greft saç ekimi fiyatı 11.000 TL ile 16.000 TL arasında değişmektedir. Bu fiyatlar tamamen saç ekimi merkezlerinin fiyat politikaları ile alakalıdır.

2000 GREFT SAÇ EKİM FİYATI

Genellikle 2000 greft saç ekimi operasyonlarında DHI tekniği tercih edilmektedir. Dolayısıyla 2000 greft saç ekimi fiyatı da ortalama olarak 10.000 TL ile 15.000 TL arasında değişmektedir.

1000 GREFT SAÇ EKİM FİYATI

Düşük bir greft sayısı olan 1000 greftlik saç ekimlerinde genellikle saç sıklaştırma operasyonları yapılmaktadır. Bu şekilde yapılan 1000 greft saç ekimi fiyatı da ortalama olarak 9.000 TL ile 14.000 TL arasında değişmektedir. Yine burada da uygulanan saç ekim tekniği fiyatın belirlenmesinde çok önemlidir.

Elbette belirttiğimiz gibi bu saç ekim fiyatları saç ekim merkezlerinin uyguladığı politikalara göre değişkenlik göstermektedir. Lütfen güncel fiyat bilgisi için saç ekim merkezleri ile iletişime geçiniz.

Türkiye'nin en iyi 10 saç ekim merkezi listesi ve güncel fiyatlarını incelemek için;

https://eniyi-haber.com/en-iyi-sac-ekim-merkezi-fiyatlari/

SAÇ EKİMİ FİYATLARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Saç ekimi fiyatlarını etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörleri sıralamak gerekirse;

Uygulanan Teknik,

Greft Sayısı,

Ekim Yapılacak Alan Boyutu,

Ekibin Tecrübesi ve Bilgisi şeklindedir.

Bazı saç ekim merkezleri saç ekim fiyatlarını operasyonda uygulanacak olan tekniğe göre belirlemektedir. Örneğin FUE saç ekimi fiyatı olarak 14.000 TL sunulurken, DHI tekniği için 18.000 TL fiyatını sunabilmektedir. Bunun nedeni de operasyonlarda kullanılan medikal ekipmanların değişkenlik göstermesidir.

Bir diğer saç ekim fiyatını etkileyen faktör ise greft sayısıdır. Greft sayısının artması ile operasyon süresi de artmaktadır. Bu nedenle daha uzun süren saç ekimi operasyonlarının ücreti artmaktadır.

Saç ekiminde fiyatın belirlenmesinde etkili olan bir diğer faktör ise ekim yapılacak alanın genişliğidir. Saç ekimi yapılacak alanın genişliği genellikle saç ekimi fiyatlarının greft üzerinden verildiği merkezlerde önemlidir. Çünkü saç ekimi yapılacak alanın boyutu çok ise daha fazla grefte ihtiyaç duyulacaktır. Dolayısıyla greft başına fiyat verildiğinde operasyonun maliyeti de doğru oranda artacaktır.

Ekibin tecrübesi ve bilgisi de saç ekim fiyatlarını etkilemektedir. Saç ekim alanındaki uzmanlığı ve deneyimi yıllara dayanan bir saç ekim uzmanı ya da estetik cerrahı operasyonları için daha fazla fiyat talep edebilmektedir. Bunun aksine bu alanda henüz yeni olan ve çok fazla tecrübesi olmayan uzmanların çalıştığı merkezler ise doğal olarak daha uygun saç ekim fiyatını hastalarına sunmaktadır.

SAÇ EKİMİNDE TÜRKİYE İLE AVRUPA KARŞILAŞTIRMASI

Saç ekiminde Türkiye ile Avrupa karşılaştırması son zamanlarda sık sık yapılmaktadır. Şu üç noktaya baktığımızda saç ekiminde Avrupa'dan çok önde olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz;

Fiyat

Saç Ekimi Başarısı

Greft Sayısı

TÜRKİYE'DE SAÇ EKİMİ FİYATLARI DAHA UYGUN

Saç ekimi fiyat bağlamında baktığımızda döviz kurlarındaki değişiklikler Türkiye'de yapılacak saç ekimini Avrupa'ya nazaran daha avantajlı kılmaktadır. Özellikle Avrupa'da yaşayan kişiler için Türkiye daha tercih edilebilir bir konumda bulunmaktadır. Avrupa'daki saç ekim fiyatlarına baktığımızda 7.000 ve 14.000 Euro gibi fiyatlar karşımıza çıkmaktadır. Türkiye'de ise 3.000 ile 5.000 Euro arasında çok daha ucuza ve çok daha başarılı saç ekimi yaptırmak mümkündür.

DÜNYA'NIN EN İYİ SAÇ EKİM MERKEZLERİ TÜRKİYE'DE

Saç ekimi başarısına baktığımızda Türkiye yine açık ara Avrupa'dan öndedir. Saç ekim uzmanlarımız ve cerrahlarımızın deneyimleri sayesinde daha başarılı saç ekim sonuçları elde etmekteyiz. Hatta birçok cerrahımız ve uzmanımız Avrupa'ya gidip yabancı doktorlara bu alanda seminer ve konferanslar vermektedir.

YÜKSEK SAYIDA GREFT İLE DAHA SIKI SONUÇLAR

Türkiye'de yapılan saç ekimi operasyonlarına baktığımızda daha yüksek greft sayılarında işlem yapıldığı görülmektedir. Dolayısıyla tek seansta daha fazla greft ekilmesi saç ekiminde Türkiye'yi Avrupa'dan bir adım öne taşıyor. Avrupa geneli baktığımızda hem yüksek fiyat hem de daha az greft saç ekimi yapmaları, doğal olarak Avrupa'yı tercih edilebilir konuma sokmuyor.

SAÇ EKİMİ SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Saç ekimi sonrası başarının altın kurallarından biri de saç ekimi sonrası dikkat etmeniz gerekenleri uygulamanızdan geçmektedir. En iyi saç ekim merkezi ya da en iyi saç ekimi yöntemini tercih edilse dahi saç ekimi sonrası süreç çok önemlidir.

Operasyon sonrası 1 sene boyunca dikkatli olmanız ve sabırla beklemeniz gerekecektir. Saç ekim merkeziniz saç ekimi sonrası dikkat etmeniz gerekenleri sizlere düzgün bir şekilde aktarmalıdır. Genel hatları ile sıralamak gerekirse saç ekim sonrası şu noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir:

Saç ekimi sonrası ilk hafta ekim yapılan alana çok özenli davranmalısınız,

Saç ekimi sonrası ilk hafta yatış pozisyonunuz oldukça önemlidir,

Operasyon sonrası sigara ve alkol tüketimine bir süre ara vermelisiniz,

Saç ekimi sonrası kan basıncınızı arttıracak aktivitelerden 1 ay kaçınmanız gerekmektedir,

Operasyon sonrası terlememeye özen göstermelisiniz. Operasyon sonrası terlemek greftlere zarar vermektedir,

Saç ekimi sonrası kullanmanız gereken ilaçları aksatmadan kullanmalısınız,

Saç ekimi sonrası bu ve bunun gibi kurallara dikkat ettiğiniz takdirde başarısız bir saç ekim sonucu almanız neredeyse imkânsız olacaktır. Dolayısıyla saç ekim merkezininiz sizlere vermiş olduğu talimatları harfiyen yerine getirmelisiniz. Bu sayede 1 senenin sonunda sizler de özlemini duyduğunuz saçlarınıza kavuşmuş olacaksınız.