En İyi Saç Ekim Merkezi Hangisi Saç Ekimi 2022 Fiyatları Ne Kadar?

İleri derece saç dökülmesi, birçok kişiyi paniğe sokabilir. Bu panikten dolayı birçok kişi aynı zamanda depresif ve kaygılı bir ruh haline bürünebilir veya sosyal ortamlara dahil olmaktan kaçınır. Eğer siz de yakında saçınızın dökülmeye başlayacağını düşünüyorsanız, kendinizi Türkiye'deki en iyi saç ekimi kliniklerinden ve cerrahlarından yardım alabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere detaylı bir saç ekimi rehberi hazırladık. Bu yazımızda en iyi saç ekim merkezi hangisi, en iyi saç ekim yöntemi hangisi, saç ekimi 2022 fiyatları ne kadar olacak, sorularının yanıtlarını sunuyor olacağız...

En İyi Saç Ekim Merkezi Hangisi?

Araştırmalara göre Türkiye'nin en iyi saç ekimi merkezi listesine şu klinikler dahil edilebilmektedir;

1. Este Favor Saç Ekim Merkezi

2. Asmed Saç Ekim Merkezi

3. EsteWorld Saç Ekim Merkezi

4. Dr. Cinik Saç Ekim Merkezi

5. Dr. Serkan Aygın Saç Ekim Merkezi

Diğer tüm saç ekim merkezleri ve saç ektirme fiyatları hakkında bilgi almak için tıklayın;

https://www.sacektirmefiyatlari.com/istanbul-en-iyi-sac-ekim-merkezleri-ve-sac-ektirme-fiyatlari/

Her gün bir yenisi açılan saç ekim merkezlerinden birisini seçerken temkinli olmalı ve en iyi sonuçlar elde etmek için en iyi saç ekim merkezini bulmalısınız. Günümüzde insanlar çok fazla saç dökülmesi ile karşı karşıya kalıyor ve herkes dolgun ve doğal saçlara sahip olmak istiyor. İşte bundan dolayı, milyonlarca kişi saç ekim tedavisini tercih ediyor.

Saç ekimi, saçınızı çıkarmak ve saçınızın doğal görünmesini sağlamak için yapılan cerrahi bir işlem olup uzman kişilerce yapıldığında oldukça başarılı sonuçlar elde etmenizi sağlıyor. Peki uzman kişilerin çalıştığı en iyi saç ekim merkezini nasıl bulacaksınız? Gelin göz önüne almanız gereken noktalara bir göz atalım!

- Doktor

Unutmayın ki saç ekiminin başarı ile sonuçlanması için en önemli faktör seçtiğiniz doktordur. Temel cerrahi eğitimi olmayan ya da zaten doktor olmayan bir teknisyenin ellerine saçınızı teslim etmek istemezsiniz. Seçtiğiniz merkezdeki doktorun kim olduğunu öğrenirken dikkatli olunmalı ve mutlaka doktorla tanışıp, durumunuzu ona değerlendirtirmelisiniz.

- Doktorun deneyimi

Bir diğer kriter, saç ekimi yapan doktorun tecrübesi olacaktır. Her doktor saç ekimi ameliyatı yapmak konusunda eğitimli değildir. Örneğin, FUE tekniklerindeki son gelişmeleri takip etmeyen veya eski yöntemler kullanan bir doktor deneyimli bile olsa sizi hüsrana uğratabilir.

- Klinik personeli

Ekip çalışması, sadece tek bir uzmanın ameliyatlara katılmasından her zaman daha iyidir. Süreçte yapılacak işlerin meslektaşlar arasında bölünmesi sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturacak ve bu çalışma, hasta için en iyi sonucu verecektir.

- Klinikte kullanılan araçlar

Bir diğer önemli nokta ise klinikte kullanılan araçların son teknoloji olup olmadığıdır. Son teknoloji ürünler her zaman çok daha iyi işler başarır ve manuel hatalara yer vermez.

- Klinikte hastaya sunulan metodlar

Saç ekimi yaptırmak isteyen her hastanın, tercih ettiği saç ekim yöntemi farklı olabilir. Bundan dolayı seçeceğiniz metodun tercih ettiğiniz klinikte yapıldığından emin olun ve klinik ve seçtiğiniz yöntem hakkında araştırma yapın.

Yukarıda en iyi saç ekim kliniklerinde olması gereken özellikleri sıraladık. Sizler de peki ya "en iyi sac ekimi nerededir" diye sormak isterseniz, sizi gönül rahatlığıyla İstanbul'a yönlendirebiliriz. Oldukça gelişmiş bir metropol olan İstanbul, kaliteli hizmetin sunulduğu birçok saç ekim merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Dilerseniz siz de İstanbul'daki saç ekim merkezlerini araştırabilir ve en iyi uzmanın hangisi olduğuna karar verebilirsiniz.

En İyi Saç Ekim Teknikleri Nelerdir?

Saç ekimi alanı geliştikçe birçok saç ekim tekniği gündeme gelmiştir ancak bazı saç ekim teknikleri, diğer tekniklere göre çok daha avantajlıdır. Şimdi gelin en iyi saç ekim tekniklerini bir göz atalım!

- FUT

FUT (Foliküler Ünite Nakli) saç ekimi yöntemi, donör bölgeden, saçların doğal olarak daha dolgun ve kelleşmeye daha az eğilimli olduğu bölgeden alınan saç kökleriyle birlikte bir deri şeridinin alınmasından meydana gelir. Bu deriden saç köklerinin bulunduğu küçük doku grupları ayrılarak ekime hazırlanır. Bu işlem sırasında, seyrelme veya saç dökülmesi olan alıcı bölgede küçük, bireysel delikler açılır. Hazırlanan greftler daha sonra tek tek alıcı bu alıcı yerleştirilir.

- FUE

FUT tekniğine benzer şekilde FUE, başın arkasındaki donör bölgeden saç köklerinin alınmasını ve daha dolgun, doğal görünümlü bir saç çizgisi oluşturmak için seyrek olan bölgeye ekilmesini içerir. FUT'tan farklı olarak, bu yöntem başın arkasından bir doku şeridi çıkarmayı değil, doğrudan saç derisinden tek tek saç köklerinin toplanmasını ve alıcı bölgede yapılan küçük kesiklere yerleştirilmesinden meydana gelir.

- Safir FUE

FUE yöntemi (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) en modern ve yaygın olarak kullanılan saç ekimi tekniklerinden biridir ve doğal görünümlü sonuçlar sağlar. Son zamanlarda safir bıçakların kullanılmaya başlanması ile FUE tekniği bir adım daha ileri gitmiştir. Safir bıçaklarla yapılan FUE yeni bir teknik olmamakla beraber oldukça başarılı sonuçlara imza atmaktadır. Safir FUE özel araçların kullanılmasından dolayı diğer yöntemlerden daha maliyetli olabilir. Safir FUE maliyeti ortalama olarak 4.500 – 7.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

- NeoGraft

Geleneksel olarak, saç ekimi için çok fazla yöntem yoktur ancak bu, inovasyonun durduğu anlamına gelmez. Yapılan araştırmalara göre, cerrahi restorasyonun faydalarını optimize eden seçenekler geliştirmeye yönelik çalışmalar hızlandırılmıştır. NeoGraft saç ekim yöntemi de bu çalışmalardan biridir. NeoGraft, FUE ile karşılaştırıldığında işlem süresini azaltmak, rahatsızlığı azaltmak, ekilen saç köklerinin alınma oranını artırmak ve kesinti süresini en aza indirmek için süreci otomatikleştiren minimal invaziv bir FUE tekniğidir. Bu işlem sonrasında herhangi bir ize rastlanmaz. İşlem, lokal anestezi ile klinikte gerçekleştirilir.

- DHI

DHI (Direct Hair Implantation), "Doğrudan Saç Ekimi" anlamına gelir. Bu yöntemde alanında uzman kişiler tarafından implanter adı verilen medikal kalem kullanılmaktadır. Greftler (Saç Kökleri) keskin, çok ince ve silindirik uçlu olan implanter kaleme yerleştirildikten sonra, kalemin itme özelliği sayesinde tek adımda saç dökülmesinin olduğu bölgeye ekilir.

- Organik Saç Ekimi

Klasik saç ekimi işlemlerinde sadece donör bölge yani sağlıklı saç köklerine odaklanılır. Greftler alınır ve saçsız bölgeye ekilir. Kellik sorunu yaşayan kişilerin sağlıklı saç köklerinin olması onların gerçek hazineleridir. Organik saç ekimi bu noktada çok önemli avantajlar sağlar. Hastanın kendi yağından hazırlanan kök hücreden zengin yağ enjeksiyonu saç ekimini kolaylaştırır ve saçsız bölgede daha sağlıklı bir saç derisine yol açar.

- Tıraşsız FUE

Tıraşsız FUE saç ekimi veya sadece U-FUE saç ekimi olarak da bilinen tıraşsız saç ekimi oldukça etkili bir saç ekim tekniğidir. Adından da anlaşılacağı gibi, bu işlemde greftleri çıkarılmasına ve saç ekim yapılmadan önce hastanın kafasının traş edilmesine gerek yoktur. Tıraşsız bir saç ekimi yöntemi, alanında uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.

Saç ekim maliyeti, birçok unsura göre değişiklik gösterebilir: saç ekimi yapılacak alanın genişliği, greft sayısı, doktorun deneyimi, kullanılan teknik, saç ekim merkezindeki teknolojik aletler vs.

2022 Saç Ekim Fiyatları Nedir?

Saç ekim fiyatlarını en çok etkileyen iki temel faktör vardır: greft sayısı ve saç ekimi yapılacak alanın genişliği. Temel olarak greft sayısını belirleyen şey, saç ekimi yapılacak olan alandır. Örneğin, kafanın çoğu bölgesi açıksa 7000 greft gerekirken, sadece belirli bir kısımda olan açıklık için 1500 greft gerekebilir. Saç ekim sürecini ve maliyeti etkileyen diğer faktörleri de göz önüne almayı unutmamak gerekir. En net saç ekim maliyeti, seçtiğiniz klinik tarafından analiz edildiğiniz zaman size sunulacaktır.

● 5000-5500 greft saç ekimi

5000-5000 greft saç ekimi yapılması gereken kişi, 5000 greft için 10.000 TL, 5500 greft için 11.000 TL ödemelidir. Bu ücret, tercih edilen kliniğe göre değişiklik gösterebilir.

● 4000-5500 greft saç ekim fiyatı

Doktor tarafından analiz edildikten sonra 4000 grefte ihtiyacı olduğu söylenen bir hasta, saç ekim işlemi için 8000 TL ödemelidir. Bu ücret, tercih edilen kliniğe göre değişiklik gösterebilir.

● 3000-3500 greft saç ekim fiyatı

Doktor tarafından analiz edildikten sonra 3000 grefte ihtiyacı olduğu söylenen bir hasta, saç ekim işlemi için 6000 TL ödemelidir. Eğer bu işlem için 3500 greft kullanılmasına karar verildiyse ortalama 7000 TL'lik bir maliyet çıkacaktır. Bu ücret, tercih edilen kliniğe göre değişiklik gösterebilir.

● 2000-2500 greft saç ekim fiyatı

Seyrek alanın çok olmadığı ve kafanın sadece bir kısmına yapılacak saç ekiminde çok fazla grefte ihtiyaç duyulmaz. 2000 greft için 4000 TL, 2500 greft için ise 5000 TL'lik bir ödeme planı yapılabilir. Bu ücret, tercih edilen kliniğe göre değişiklik gösterebilir.

● Türkiye'de Saç Ekimi Kaç Euro

Saç ekimi merkezi açısından oldukça zengin olan Türkiye'de saç ekim maliyeti greft sayısına göre hesaplanır. Ek hizmetler, maliyetin artmasına neden olabilir. Türkiye'de saç ekimi, yabancılar için oldukça uygundur. Çünkü yabancı milletten olan kişiler için olan vergiler kaldırılmıştır.Ülkemizde greft başı saç ekim fiyatı, 1 euro ile 3,5 euro arasında değişiklik gösterir.

Yukarıda bahsi geçen rakamlar, sembol niteliğindedir. Net bir fiyat bilgisi almak için tercih edilen saç ekim merkezi ile iletişime geçmek en doğrusu olacaktır. Sürece adım atılmadan önce gerekli analizler yapılacak ve bu analizler sonucu bir yol haritası çizilecektir. Bu yol haritasına göre de hastaya net fiyat bilgisi verilir ve hasta uygun gördüğü takdirde işlemlere başlanır.

Saç Ekimi Sonrasında Hangi Gelişmeler Olur?

Ameliyattan sonra saç deriniz hassaslaşabilir. Birkaç gün ağrı kesici almanız gerekebilir. Doktorunuz, ameliyattan sonra en az bir veya iki gün boyunca kafanıza bandaj takmanızı önerecektir. Ayrıca birkaç gün kullanmanız için bir antibiyotik veya iltihap önleyici bir ilaç da reçete edebilir. Çoğu kişi saç ekim operasyonundan 2 ila 5 gün sonra işine dönebilmektedir. Ameliyattan 2 ila 3 hafta sonra ekilen saçlar dökülecektir. Endişe etmeyin, bu gayet doğaldır. Daha sonra foliküller 8-10 hafta süren telojen dinlenme evresine geçer. Kıllar bireysel yapılar olduğu için bazıları foliküllerle temasını tamamen kaybeder ve önce döküler. Bazıları ise daha sonra dökülebilir. Bu nedenle saç ekimi yapılan alan düzensiz görünüyorsa endişelenmeyin. Kalan donör alanın saçları, saç ekiminden hemen sonra çıkmaya başlar ve bir hafta içinde alanı kaplar. 3-4 ay sonra yeni saçlar çıkmaya başlar. İlk başta, yeni çıkan saçlar vücut kılları kadar ince ve kıvırcık olabilir. Saçlar uzadıkça daha kalın ve daha düz hale gelir. İlk başta saçlar farklı zamanlarda çıktığı için ekim yapılan bölge o aşamada tekrar düzensiz görünebilir. 6 ila 9 ay sonra yeni saçlarının %60'ının çıktığını göreceksiniz. Bunun yanı sıra bazı doktorlar, saç ekim operasyonundan sonra saç büyümesini hızlandırmak için saç uzatan ilaçlar reçete eder. Ancak bu ilaçların saç üzerindeki etkisi halen netleştirilmemiştir.