DSÖ örnek gösterdi! Maymun çiçeğini yenen Türk umut oldu

DSÖ dünyaya örnek gösterdi... Londra'daki Türk hasta iyileşti! Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Harun Tulunay'ın iyileşmesini salgını durdurmada örnek gösterdi. DSÖ ve BM'nin sitelerinde, Tulunay'ın Londra'da 11 gün süren tedavi süreci anlatıldı. Hastalığı süresince tükürüğünü bile yutamayan ve en ağır vakalardan olan Tulunay, “Rekor sıcaklıkta 4 battaniyeyle yatıyordum” dedi.

Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu ilan edilen maymun çiçeği virüsüne yakalanan Türk Harun Tulunay'ın (35) yaşadıkları ve tedavi süreci, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve BM'nin sitesinde paylaşıldı. Londra'da salgına yakalanan ve DSÖ tarafından paylaşılan "Maymun çiçeği durdurulabilir" haberinde yer alan Tulunay'ın uzun bir tedavi ve tecrit sürecinden sonra sağlığına kavuştuğu belirtildi. Hastanedeki tedavi sürecindeki fotoğrafları paylaşılan Tulunay'ın 11 gün boyunca hastanede kaldığı, bu süreçte boğazının ağrıdığı ve kendi tükürüğünü yutamadığı aktarıldı. Business Insider'ın haberinde Tulunay, "13 Haziran'da sanki derim kemiklerimden çekiliyormuş gibi hissettim. Yüksek ateşim vardı ve boğazım ağrıyordu. Arkadaşıma öleceğimi düşündüğümü söyledim. Rekor sıcak hava dalgasına rağmen 4 battaniyeyle yatıyordum, ateşten kızarıklıklar çıkardım" dedi.

En ağır vakalardan olan Tulunay, ilk olarak korona olduğunu düşündüğünü ancak daha sonra testte maymun çiçeği olduğunu öğrendiğini belirtti.