Doku Medical: Saç ekimi küçük bir cerrahi operasyondur

Medical turizminin başkenti olarak gösterilen İstanbul'da, Şişli'de faaliyet gösteren Doku Medical'in uzmanları, saç ekimine dair merak edilen konularda bilgi verdi.

Günümüzde 50 yaş üzeri erkeklerin yaklaşık yüzde 50'si saç dökülme sorunu yaşıyor. Saç kaybı kadınlarda da dökülme ya da seyrekleşme olarak kendini gösteriyor. Modern yaşamın getirdiği sağlıksız beslenme, stres ve hava kirliliğinin yanı sıra genetik yatkınlığın neden olduğu bu sorunun çözümü için en çok uygulanan yöntem; kozmetik cerrahi.

KELLİĞİN KALICI ÇÖZÜMÜ

Uzman Dermatolog Dr. Serkan Aygın ve Melda Aygın tarafından 2017'de kurulan Doku Medical'de görev yapan uzmanlar, saç ekimini seyrelme ve kellik sorununa kalıcı bir çözüm yolu olarak tanımlıyor. "Saç ekimi; saç kökünün artık aktif olmadığı, saçsızlığın oluştuğu alanlara sağlıklı saç köklerinin mikro cerrahi yöntemlerle nakledilmesi işlemidir" diyen uzmanlar, hastaların danışmanlar tarafından uygulama öncesi ve sonrası her aşamaya dair bilgilendirildiğini belirtiyor.

ÖNCE DİRENÇLİ SAÇ KÖKLERİ TOPLANIYOR

Doku Medical uzmanları tarafından "küçük bir cerrahi operasyon" olarak nitelendirilen saç ekimi süreci şöyle tarif ediliyor: "Uygulamanın ilk aşamasında hastanın ense bölgesindeki dökülmeye dirençli saç kökleri toplanıyor. İkinci aşamada, seyrelme olan ya da tamamen dökülmüş olan kısımlarda kanallar açılıyor. Son aşamada ise toplanan saçlar açılan kanallara ekiliyor. Bu uygulama ile kişilere ekim yapıldığı belli olmayacak doğallıkta, kalıcı bir şekilde saçlı görünüm kazandırılıyor."