Doktordan korkutan açıklama! ''Menenjit vakalarında artış var''

Dikkat! Menenjit geri döndü. Çocuk acil servislerine başvuranların günlük ortalama sayısı bin 500'e ulaştı. Menenjit vakalarında artış olduğunu söyleyen doktorlar aileleri uyardı.

İstanbul Sancaktepe Prof. Dr. İlhan Varank Hastanesi Çocuk Kliniği Şefi Prof. Dr. Şirin Güven, yüksek ateş ve boğaz ağrısıyla günde 1500 hastanın başvurduğunu söyleyerek, "Hastaların bazısı yoğun bakımda. Menenjit vakalarında da artış var" dedi. Güven, "Eylül itibarıyla erken bebeklik döneminde enterovirüs (ishale neden olan bir virüs) menenjitlerini görüyorduk. Şu anda aşıyla önlenebilir menenjitleri de görmeye başladık" diye konuştu. Menenjit aşılarının ilk 2 aydan itibaren bebeklere ücretsiz uygulandığına dikkat çeken Güven, "Aileler aşı için onay vermediğinde, yapabilecek bir şey kalmıyor" ifadesini kullandı.

İNATÇI ATEŞE DİKKAT

Menenjitin hafif ateşle başladığını belirten Güven, şöyle devam etti: "İnatçı ateş, döküntü varlığı, bilinç değişikliği, aynı zamanda inatçı kusmalar olursa doktora başvurulmalı. Menenjit, damlacık veya solunum yoluyla bulaşıyor, Erken teşhis, sakat kalma riskini ve ölümleri azaltıyor."

RSV'DEN YATIŞ DAHA UZUN SÜRÜYOR

RSV enfeksiyonlarının daha ağır seyrettiğini belirten Güven, "Nispeten daha küçük bebeklerde rastlıyoruz. Çocuklarınızı kalabalık yerlerden uzak tutun. Okulda ve toplu taşımada maske kullandırın."