Diyabetin çözümü baharat ve bitki!

Sumak kaynatılıp içildiğinde şeker hastalarının şikayetlerinin azalmasını sağlıyor. Sarımsak, soğan ve fesleğen de diyabeti bitiriyor.

Diyabet insülin yetersizliği ile ortaya çıkan metabolik bir işlev bozukluğudur. Diyabetik belirtiler şunlardır: Kan şekerinin yüksek düzeyi nedeniyle olağandışı susuzluk, sık idrara çıkma, aşırı açlık ve kilo kaybı, bulanık görme, bulantı ve kusma, aşırı halsizlik ve yorgunluk, sinirlilik ve ruh hali değişiklikleridir. Diyabet rahatsızlığı çeşitli komplikasyonlara yol açan çok faktörlü bir hastalıktır ve bu nedenle bir çok tedavi yaklaşımı gerektirir.

KİLO SORUNU

Diyabet hastalar ya yeterince insülin salgılamaz ya da hücreler insüline yanıt vermez. İnsülin eksikliği durumunda, hastalara insülin enjeksiyonları verilmiştir. İnsülin enjeksiyonlarının, hipoglisemi, kilo alımı, mide-bağırsak bozuklukları, karaciğer toksisitesi gelişimi gibi yan etkileri ve yüksek maliyet nedeniyle bazı sınırlamaları vardır.

GELENEKSEL TEDAVİ
Bitkiler diyabet tedavisi ve diyabet komplikasyonlarını için alternatif tedavi yöntemlerinden biridir. Diyabet için 400'ün üzerinde geleneksel bitki tedavisi bildirilmiştir. Bazı bitki özlerinin diyabet hastalığının hipoglisemik etkisi üzerinde olumlu olduğu insan ve hayvan modellerinde teyit edilmiştir.  
SUMAK 
Diyabet hastalığında şifa kaynağı olan sumak kaynatılıp suyu içilirse zehirlenmelerde faydası görülür. Kanamaları durdurmak için toz haline getirilen meyveleri yaralara uygulanır. Ağız ve cilt yaralarında tozu iltihap kurutucu olarak da kullanılır. Sumak ile kişniş karıştırılarak kanlı basurun tedavisi için yenilir. Gastrit, ülserde ve böbrek taşları için şifa kaynağıdır. İçeriğinde uçucu yağlar barındırdığı için ilaç yapımında ana maddedir. İpucu: Bitkinin tümü veya bir kısmı önceden kaynatılmış suya konulur, ısıtma işlemi yaklaşık 5 dakika kadar sürdürülür, bir gece dışarıda bekletildikten sonra ülser tedavisinde ve hazımsızlıkta kullanılır. 

ALOE VERA

Aloe, uzun bir zamandır çok amaçlı popüler bir doğal tedavi ilacı olarak kullanılmaktadır. Bitki Jel ve lateks olarak iki temel ürüne ayrılabilir. Aloe vera jeli, yaprak hamuru veya zamkından, aloe lateks denilen, aloe suyu ise dış deri altındaki süngerimsi tabakadan elde edilir. Aloe zamk özü, diyabetik farelerde glukoz toleransı arttırdığı ve hipoglisemik etki gösterdiği kanıtlanmıştır. Diyabet semptomlarından biri olan geç yara iyileşmeleri Aloe vera ile en aza indirilmiştir. 

SARIMSAK

Sarımsak uzun ömürlü bir bitkidir, kükürt ihtiva eden bileşikleri ile keskin kokulu ve önemli bir hipoglisemik etkiye sahip olduğu kanıtlanmıştır. Sarımsak yağında insülinden daha iyi kontrol edilen bir lipid peroksidasyonu ihtiva eden amino asit vardır bu diyabetik semptomlar en aza indirdiği gözlemlenmiştir. 

SOĞAN

Kuru soğan tozu, çözünmeyen fraksiyon özelliği ile anti-hiperglisemik aktivite gösterirler. Soğanın ayrıca antioksidan ve hipolipidemik etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Diyabetik hastalara 50 gr soğan suyu tek bir oral doz verilmiş ve kan şekerinin önemli ölçüde kontrol altına alınmasını sağlar.

FESLEĞEN

Yaprakları  ve sulu ekstresi ile diyabetik hastalarda kan şekeri seviyesinin azalmasına neden olur. Bu bitki aynı zamanda antiasthemitic, antistres, antibakteriyel, antifungal, antiviral, antitümör, gastrik antiülser, antioksidan, mütajen ve immünostimulandan etkilere sahip olması nedeniyle diyabeti en aza indirir.