Dev firma ilaç için Kovid-19'a karşı kullanım izni istedi

İngiliz tıbbi ilaç devi yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) için bir ilaç geliştirildiğini, ilacın aşılara güçlü bir bağışıklıkla yanıt veremeyen kişilerde üstün tedavi olabileceğini bildirdi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

İngiliz ilaç üreticisi, deneydeki Kovid-19 ilacının geç aşamadaki ciddi vakalarda ölüm riskini azaltmaya yardımcı olduğunu söyledi.

Aksam.com.tr'nin Reuters haber ajansından aktardığı habere göre, AZD7442 adlı iki antikordan oluşan bir kokteyl olan ilaç, yedi gün veya daha kısa süredir semptomları olan ve hastaneye kaldırılmayan hastalarda ciddi Kovid-19 veya ölüm riskini yüzde 50 oranında azaltarak çalışmanın ana hedefini karşıladı.

Deneme 13 ülkede gerçekleştirildi ve yarısı AZD7442 ve geri kalanı plasebo alan 900'den fazla yetişkin katılımcıyı içerdi. AstraZeneca tarafından, tam deneme sonuçlarının hakemli bir dergide yayınlanmak üzere gönderileceğini bildirildi.

Kovid-19 aşısı dünya çapında yaygın olarak kullanılan AstraZeneca, ilacın önleyici bir tedavi olarak acil kullanımı için geçen hafta ABD düzenleyicilerinden izin vermelerini istedi.

AstraZeneca'nın yaptığı açıklamada, enjeksiyon yoluyla verilen tedavinin, birden fazla denemenin ardından hem koruyucu bir ilaç hem de Kovid-19 tedavisi olarak umut vaat eden ilk örnek olduğu kaydedildi.

AstraZeneca, ilacın aşılara karşı yeterince güçlü bir bağışıklık yanıtı olmayan kişileri korumak için tasarlandığını vurguladı.