Çok sıcak çay kanseri tetikliyor

Çok sıcak çay kanseri tetikliyor. Düzenli olarak 65 derecenin üstünde sıcaklıkta içilen çayın yemek borusu kanseri riskini artırdığını belirten Prof. Dr. Vedat Göral, sigara ve alkol kullanımıyla bu riskin 5 katına çıktığını belirtti.

Amerika ve Çin'de yapılan araştırmalara göre 65 santigrat derecenin üzerinde tüketilen çay, yemek borusu kanseri riskini artırıyor. Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümünden Prof. Dr. Vedat Göral, "Bu kişiler yıllarca takip edilmiş. Sigara, sıcak çay ve alkol kullanımı varsa risk 5 kat artıyor. Günde 3-4 fincanı geçmeden ılık çay tüketilmeli" dedi.

3-4 DAKİKA BEKLETİN

Yemek borusundaki yaraların kansere zemin hazırladığını anlatan Göral, "Elimize dahi alamadığımız, cildimize döküldüğünde yanan bir çayı biz hemen içiyoruz ve yemek borusu ızdırap çekiyor. İçmeden 3-4 dakika kadar bekletmek gerekiyor" dedi. Yemek borusu kanseri belirtilerine dikkat çeken Göral, "En önemli belirti yutma güçlüğü" dedi.