Özyaral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanın hijyen şartlarına uygun yerlerde kesilmesinin çok önemli olduğunu, toprak kaynaklı bakterilerin bulaşmaması için etin toprağa değdirilmemesi gerektiğini söyledi.
Ayrıca ete çok dokunmanın bakteri üremesine uygun zemin oluşturacağına işaret eden Özyaral, kurban etinin aynı gün yenmemesini önererek, şunları kaydetti: "Alışkanlık olduğu üzere kurban kesilir kesilmez o günkü yemeğe yetiştirilmeye çalışılıyor. Ancak kurban kesilir kesilmez eti tüketilmemelidir. Kesim sonrası kurbanın kanının akması için serin bir yerde en az bir saat kadar asılı tutulması ya da buz dolu bir kap ya da poşette 15-20 dakika kadar bekletilmesi gerekir. Böylece hem et dinlenir, damarlardaki pıhtı birikimine neden olacak kan dışarı atılmış olur hem de kasılan et gevşer, kendini salar ve sertliği gider."