Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) Ulusal Anafilaksi Kayıt Sistemi'nin ilk sonuçları paylaşıldı. Buna göre çocuklarda en sık alerjik şoka yol açan tetikleyicinin süt, erişkinlerde ise ilaçlar bilhassa antibiyotikler olduğu açıklandı. Bir çalışmada inek sütünün, 1992-2018 yılları arasında okul çağındaki çocuklarda meydana gelen 66 alerjik şoka bağlı ölümün 17'sinden sorumlu olduğu açıklanarak; besin alerjisi olan çocukların okulda tehlike yaşadığını, bilgi eksikliği ya da akran terörü nedeniyle ölümle sonuçlanan vakaların görüldüğü belirtildi. Alerji Okulu'nda konferans veren Prof. Dr. Bülent Şekerel kuruyemiş alerjilerinde şiddetli alerjik şok tablosunun görüldüğünü, riskli hastalara mutlaka adrenalin otoenjektörünün önerilmesi gerektiğini belirtti.