Cilde, ağrıya mezoterapi

Mezoterapi, tedaviden daha yüksek verim almak için ilaç veya benzeri formülasyonların ince iğneler yardımıyla direkt sorunlu bölgeye veya normalden daha yakınına ulaştıran ve cerrahi olmayan bir uygulama...

Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Merve Genç, "Deri altına enjekte edilen vitamin veya bitki özleri gibi maddelerle cilt hücreleri uyarılır, daha sağlıklı ve canlı bir görünüm çok hızlı bir şekilde elde edilebilir" diyerek mezoterapinin faydalarını sıraladı:

Genç görünüm: Yaşlanma etkilerini azaltır. Yüz, göğüs ve boyun bölgesine uygulandığında kolajen ve elastin liflerinin üretimini uyararak kırışıklıkları azaltır ve daha genç bir görünüm sağlar. Bağ dokularını uyarır ve daha gergin bir cilt elde edilir.

Akne problemi olanlar: Akneyi ve izlerini iyileştirir.

Fazla kilosu ve selüliti olanlar: Yüz, kalça, bacak gibi bölgelerde yağ dokularının cerrahi müdahale olmadan parçalanarak vücuttan atılmasını sağlar. Cildi sıkılaştırır, vücudu şekillendirir.

Saçı dökülenler: Vitamin enjeksiyonları ile saç dökülmesinin önüne geçer.

Cilt lekesi ve ton farklılığı: Cilt lekelerini azaltır, daha aydınlık bir cilt sağlar. Enjekte edilen A ve C vitamini, Hyaluronik asit gibi reaktifler sayesinde hiperpigmentasyonu azaltır ve renk tonunu eşitler.

Kas ağrıları: Spor yaralanmaları, fibromiyalji veya gut gibi şikayetleri olan hastalarda kasları gevşeterek ağrıyı hafifletir.