Kalp ve iç hastalıkları profesörü Canan Karatay, Isparta’da Doğa Okulları tarafından düzenlenen ’Canan Karatay ile Sağlıklı Yaşam’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konferans öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Canan Karatay, bahar mevsiminde beslenme yöntemi hakkında bilgi verdi. Yerli bahar ve yaz ürünlerinin çıkmadığını belirten Prof.Dr. Karatay, "Onun için kış ürünlerini doğal olarak tüketmeye devam etmeliyiz. Karnabahar, lahana. Turp, havuç bunlar bol bol, hatta yeşillikler bol bol tüketilebilir. Önemli olan doğal olarak yetişmiş ürünleri doğal şekliyle tüketmektir. Yağ tüketimi bu bahar geçişlerinde çok önemli. Çok büyük halsizlikler oluyor. Bunu giderecek en önemli şey doğal olan köy tereyağı, zeytinyağı, balık yağıdır. Bunlar doğal olarak tüketilirse bahar yorgunluğu olmaz" dedi.
''GIDA ENDÜSTRİSİ TİCARİ MAKSATLI''
Alınan gıdalar sonucu zaman içinde vücudun gıdalara karşı reaksiyon göstermesi anlamına gelen gıda intöleransı hakkında bilgi veren Prof.Dr. Karatay, "Bütün gıda endüstrisi ticari maksatlı. Buna kimse 'hayır' diyemez. Şikayetiniz varsa, kilo veremiyorsanız, bir şey yediğinizde gaz oluyorsa, bilin ki vücudunuz artık onu tolere edemiyor. Uzun süre kilo veremeyenlere, kaşıntı ve alerji şikayetleri olan hastalarıma test yapılmasını öneriyorum. Ama güvenli yerlerde bakılması lazım. Gizli bir alerjiniz bile varsa bilin ki kilo da veremezsiniz, hastalıklardan kurtulamazsınız" diye konuştu.
''BROMÜR DE KLORÜR DE AYNI GRUPTAN SAYILIR''
Kanser Haftası dolayısıyla da açıklamalarda bulunan Karatay, şöyle dedi: