Bu besinler cildi parlatıyor

Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmanın yolu cilt tipine uygun bakım ve doğru beslenmeden geçiyor.

Cilt sağlığı için sadece dışarıdan uygulanan kremler ve losyonlar yeterli değildir. Beslenme alışkanlıkları da cilt sağlığı üzerinde büyük bir etkiye sahip. Dr. Mert Gençoğlu cildi besleyen gıdaları anlattı:

Su: Vücut fonksiyonlarını devam ettirmek için su içmek temel kural. Vücutta nem dengesini korumak için yeterli miktarda su içmek çok önemli. Günlük olarak en az 8-10 bardak su tüketmeye özen gösterin.

Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, pazı, brokoli, roka gibi yeşil yapraklı sebzeler, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Bu besinler cildinizi besler ve sağlıklı tutar. Yeşil yapraklı sebzeler aynı zamanda karaciğerin detoksifikasyon sürecini destekler. Karaciğerin temizlenmesine ve detoksifikasyonunda önemli bir rol oynarlar.

Brokoli: Brokoli, güçlü antioksidanlar ve besin maddeleri içeren bir sebzedir. Cilt sağlığına katkıda bulunabilecek A vitamini, C vitamini, E vitamini ve beta-karoten gibi bileşikler içerir. Bu bileşikler serbest radikallerle savaşarak cildinizi korur ve yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir.

Renkli meyveler: Portakal, çilek, böğürtlen, üzüm gibi renkli meyveler, cildinizi koruyan antioksidanlar ve C vitamini içerir. Bu meyveler cildinizi canlandırır ve genç görünmesini sağlar.

Somon ve diğer yağlı balıklar: Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan somon, cildin nem seviyesini düzenler ve iltihaplanmayı azaltır. Aynı zamanda diğer yağlı balıklar da cilt sağlığı için faydalıdır.

Avokado: Avokado, sağlıklı yağlar, E vitamini ve antioksidanlar açısından zengindir. Cildinizi nemlendirir, esnekliğini artırır ve kırışıklıkların görünümünü azaltır.

Badem ve ceviz: İçerdikleri E vitamini, omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlarla badem ve ceviz gibi kuruyemişler, cilt sağlığına katkıda bulunur.

Yeşil çay: Antioksidanlar açısından zengin olan yeşil çay, cilt sağlığına faydalıdır. Anti-aging etkisiyle cildinizi korur ve temizler.