Botoks nedir, nasıl yapılır, zararlı mıdır, en çok hangi bölgeye yapılır?

Gençlikte her mimiğinizde oluşan, sonra aynı hızla sizi terk eden kırışıklıklar zaman içerisinde yavaş yavaş yerleşirler yüzünüze. Botoks ile de bu aşılmaya çalışılır.Peki botoks hakkında yeterince bilgi sahibi misiniz?

Kırışıklıklarda pek de güzellik bulamaz insanlar. Erken yaşlarda kırışıklık önleme kremlerine sarılsalar da bir yerden sonra yeterli gelmez. Tam da bu aşamada devreye botoks girer.

Botoks nedir, nasıl yapılır?

En sık kullandığımız mimiklerimiz, yani aslında botoks için en çok başvurulan bölgeler de göz kenarımız –kaz ayağı dediklerimiz- , alın ve kaşların arasıdır. Özellikle kaş arasında yer alan mimik çizgilerimiz kalıcı olduklarında yani bir kırışıklığa dönüştüklerinde bize kızgın bir ifade katarlar, bu nedenle bu bölge sıklıkla tercih edilir botoks işleminde.

Bu işlem aslında mekanizma olarak tıpta sıklıkla kullanılan bir işlemdir. Bu işlemde uygulanan bölgedeki kasın kasılma işlevi geçici olarak azaltılır. Kas, kasılamadığı için bölgedeki kırışıklıklar da bir süreliğine cildi terk eder.Botoks işlemi çok ince uçlu iğnelerle yapılan ve sadece hafif bir acı hissedeceğiniz bu uygulama, yaklaşık 10-15 dakika sürer.Vücudunuzun tepkisine göre karşılaşabileceğiniz yan etkiler yalnızca kısa süreli şişlik, kızarıklık ve morarma hissidir. Ancak yine de doktorunuza sahip olduğunuz sağlık problemleriyle ilgili bilgi vermeniz önerilir.

6 ay sonra yenilemek gerekebilir

Operasyondan sonra yaklaşık 4-6 ay boyunca tekrar botoksa ihtiyaç duymazsınız. Ancak 6 aydan sonra tekrar yaptırmanız gerekebilir. Yapılan işlem arttıkça botoksunuzu 6 aya kadar kullanmanız mümkündür.

Botokstan sonra kırışıklıkların ortaya daha kötü bir şekilde çıkacağı ise doğru değildir. Botoks yaptırmanın bir kötü yanı varsa eğer o da aynadaki kırışıksız görünümümüze alışan gözlerimizin sonrasında normal cildimizi yadırgamasıdır.