Bonita Hair Clinic Genel Müdürü Vedat Aktepe: Türkiye sağlık turizmi alanında dünyanın önde gelenlerinden birisi

Bonita Hair Clinic Genel Müdürü Vedat Aktepe, “Türkiye sağlık turizmi alanında dünyanın önde gelenlerinden ve adı en çok anılan birkaç ülkesinden birisi'' dedi.

Vedat Aktepe, 2020 ISAPS Global Surveyi'ndeki oranlara göre, Türkiye'nin 5. sırada olduğunu belirtirken, "Gerek ülkemizin coğrafi konumu gerekse kültürlerin harmanlandığı bir yerde yaşamanın verdiği sıcakkanlılık bu durumu oldukça etkiliyor" ifadelerini kullandı.

YURT DIŞINDAN GELEN HASTA SAYISI

Bonita Hair Clinic genel müdürü Vedat Aktepe, Türkiye'nin bir önceki yıllarda ülkeler genelinde 8 ila 10. sıralarda olduğunu söylerken, "Ülkemizin bu yükselişini estetik işlemler için yurt dışından gelen hasta sayısındaki ciddi artışa bağlıyoruz" dedi.

GÜÇLÜ HASTANE ALT YAPISI

Vedat Aktepe, Türkiye'deki sağlık merkezlerinin başırsından bahsederken, "Hastane alt yapılarımızın güçlü ve kaliteli olması ve rekabetçi fiyatlar Türkiye'yi estetik cerrahi sağlık turizminde öne çıkardığını söyleyebiliriz" ifadlerini kullandı.

ORTADOĞU VE AVRUPA ÜLKELERİNE ODAKLANDIK

Önümüzdeki yıllarda bu ivmenin artarak devam edeceğini ve yurt dışından gelen hasta sayılarının daha da artacağı beklenmekte. Bizlerde Ortadoğu hem de Avrupa ülkelerine odaklanmış durumdayız. Türkiye'nin estetik alanında oldukça iyi bir konumda olduğunu ve saç ekimi konusunda binlerce hastanın akınına uğradığını belirtmeliyim. Bizlerde birçok ülkeden sık sık ziyaretçi alırken, Belçikalı hastaların ise ilk tercihi oluyor. Özellikle bu hastaların ülkemizi seçmesindeki en büyük tercihlerinden birisi hem ülkemizin gezilecek ve görülecek yerlerini ziyaret etmesi. Hem de bir nevi tatil yapıyor gibi hissetmesini sağlamasından kaynaklıda diyebiliriz. Sektördeki bütün firmalar aslında bu hizmetten yararlanıyor diyebiliriz