BioNTech aşısının yan etkileri var mı? BioNTech aşısı hangi ülkenin, kim buldu?

BioNTech aşısı hakkında detaylı bilgi almak isteyenler aramalarında konuya geniş yer veriyor. Türkiye'de kademeli olarak aşı çalışmaları sürüyor. Son olarak Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Haziran ayında 30 milyon BioNTech aşısının ülkemize geleceğini belirtmişti. Vatandaşlar bu sebeple BioNTech aşısı hangi ülkenin, kim buldu? BioNTech aşısının yan etkileri var mı? sorusuna yanıt aramaya başladı.

BioNTech aşısı, koronavirüs salgının sonrası geliştirilen aşılardan biri oldu. Ülkemizde aşılama çalışmaları kademeli olarak devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 30 milyon BioNTech aşısının ülkemizde olacağını belirtmişti. Peki, BioNTech aşısı hangi ülkenin, kim buldu? BioNTech aşısının yan etkileri var mı? İşte merak edilenler...

BİONTECH AŞISI HANGİ ÜLKENİN, KİM BULDU?

BioNTech aşısı ilk olarak Almaya'da iki Türk bilim insanı tarafından bulundu. Biontech ve ABD merkezli Pfizer'in birlikte geliştirdiği aşı yüzde 95 başarı oranına sahip. Biontech Almanya merkezli bir aşı.

ABD, İngiltere, İsrail, Almanya, İtalya, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya, Şili, Polonya, Kanada, Romanya, Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Türkiye Biontech aşısını kullanan ülkeler arasındadır.

Pfizer- Biontech aşı içeriği:

mRNA: Virüse karşı protein oluşturulmasını ve vücudun savunma sisteminin bunu kullanmasını sağlıyor. Görevini bitirdikten sonra hücre tarafından yok ediliyor.

Yağ: mRNA'nın zırhıdır. Çevresini bir tabaka halinde sararak onu koruyor.

Tuz: Aşının pH düzeyini ayarlıyor ve vücut pH değeriyle dengeliyor.

Şeker: Dondurulma aşamasında kullanılıyor. Dondurulan aşı onun sayesinde molekül yapısını bozulmalara karşı koruyor.

Su: Aşıdaki tüm içeriğin çözülerek vücuda taşınması için kullanılıyor.

BAKAN KOCA'DAN BİONTECH AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 milyon doz BioNTech aşısının haziranda geleceğini, temmuz, ağustos ve eylül boyunca Türkiye'ye 60 milyon doz daha BioNTech aşısının teslim edileceğini bildirdi.

Uğur Şahin kimdir, kaç yaşında? Prof. Dr. Uğur Şahin aslen nereli?