Bilim dünyasını sarsan araştırma! Koronavirüsün doğada atası yok

İngiliz ve Norveçli iki bilim insanı, Çin'in koronavirüsü laboratuvarda ‘kazara' ürettiğini, tersine mühendislikle de ‘doğallaştırmaya' çalıştığını öne sürdü.

Yeni bir araştırmaya göre dünyada Kovid-19 virüsünün doğada hiçbir 'atası' bulunmuyor. St. George's Üniversitesi Onkoloji Profesörü Angus Dalgleish ve Norveçli bilim insanı Dr. Birger Sørensen'in yaptığı araştırmaya göre virüs, Çinli bilim insanları tarafından laboratuvarda üretildi ve çeşitli tersine mühendislik yöntemleriyle yarasalardan doğal yollarla bulaşmış gibi gösterildi. Çalışma Çinli bilim insanlarının virüsün yarasalardan doğal olarak evrimleşmiş gibi görünmesini sağlamaya çalıştığını iddia etti. Araştırmanın yayımlanması geçen yıl büyük bilimsel dergiler tarafından reddedildi.

Çalışmada virüsün yarasalardan bulaşmış gibi gösterilmesi için uğraşıldığı belirtildi.

ABD DE İŞİN İÇİNDEYDİ

ABD ve Çin'in 'Gain of Function' isimli bir proje kapsamında ortak çalışmalar yürüttüğünü belirten Dalgleish ve Sørensen, bu araştırmalarda Kovid-19'un ölümcül ve bulaşıcı özelliklerinin artırıldığını öne sürdü. Obama döneminde ABD'de bu projenin yasaklandığı, ancak Wuhan'da çalışmaların devam ettiği belirtildi.