Bilim dünyası uyardı! 'Aşılar seneye etkisiz kalabilir'

Bilim dünyası mevcut korona aşışlarının etkisini yitirebileceği uyarısında bulundu. Çoğu bilim insanı aşıların modifitye edilmesinin gerekeceğini düşünüyor.

Koronavirüse karşı geliştirilen aşılar için korkutan bir açıklama geldi. Independent gazetesinde yer alan habere göre, dünyanın dört bir yanından araştırmacılar mevcut aşıların etkisini düşürecek mutasyonlara karşı uyardı. 28 ülkeden 77 bilim insanı ile yapılan ankette her 3 araştırmacıdan 2'si mevut aşıların modifiye edilmesi gerekeceği iddiasını destekledi. Kabus senaryosu olarak yorumlanan bu durum için çoğunluk 2022 yılının başını işaret etti. Ekibin yüzde 88'i ise küresel aşılama çalışmalarındaki adaletsizliğin yeni mutasyonun ortaya çıkmasında etklili olacağı görüşünde.

HER 100 AŞIDAN 76'SI 10 ÜLKEYE GİTTİ

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ), mevcut aşı dozlarının yüzde 76'sının sadece 10 ülke tarafından kullanıldığı bilgesini paylaştı.. Aynı açıklamada bugüne kadar 576 milyon aşı temin edildiği, Covax girişimi çerçevesinde 60 yoksul ülkeye ise sadece 32 milyon doz dağıtılabildiğinin altı çizildi.