DHA'nın haberine göre, yüksek oranda protein içeren dut unu bebek mamalarına, sporcu besin takviyelerine, evde yapılan kek, börek ve poğaçalara katılarak besin değerleri artırılıyor.
Beyaz dut ve beyaz dut kurusu, beyaz dut yaprağı ve bu yaprağın ununun bebek mamalarına, sporcu besin takviyelerine, evde yapılan kek, börek ve poğaçaya katılarak yiyeceklere protein, vitamin, mineral, antioksidan, karbonhidrat, yağ, lif gibi birçok fayda sağladığını söyleyen Tijen Ziyal, "Özellikle dut ve dut ağacına dadanan bir zararlı olmadığı için dut ağacı ilaçlanmaz. Yüzde 100 organik olması sebebiyle rahatlıkla tüketilmesini ve enerji verici olması açısından duta, protein değeri ve antioksidan olması sebebiyle de yaprağına önem veriyoruz. 5 bin yıldır keşfedilmeyi bekleyen, hak ettiği değeri görmeyen beyaz dut mucizesini herkesin kullanmasını öneriyorum" dedi.